Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Hermina Parkolóház véleményezési eljáráshoz

2016. augusztus 02. - Garay Klára

Kérlek, hogy aki csak tudja, véleményezze! Ez még csak a Kacsoh Pongrác úti felüljárónál lévő Parkolóház terve...a Biodóm és az M3 lehajtója között az Állatkerti körúton.

A Hermina -Erzsébet Királyné kereszteződésében épülőről még nincs hír.

 http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirdetmenyek/pest-megyei-kormanyhivatal-kornyezetvedelmi-es-termeszetvedelmi-foosztaly-pe-ktf-32327-1-2016

Ez a Hermina garázs előzetes véleményezése…amit nem szabad kihagynunk! És SOS. Aug 21 a beadási határidő!

                 Mi a cél, mit lehet elérni? Összegezve:

  • hivatkozni kell „jelentős környezeti hatások bekövetkezésére” és kérni, hogy addig ne történjen további lépés, amíg a környezeti hatástanulmány nem készül el.
  • A Telepítés helyével kapcsolatos kizáró ok a Bp. 2030 hosszútávú településfejlesztési terve…és az OTÉK itt is érvényes előírásai, a Vész jogsértő volta
  • A környezeti hatástanulmány elvégeztetése független akkreditált szakértőkkel.

Kérve, a folyamatos éjjel nappali zajmérést, a Honvéd telepi légszennyezettség mérő folyamatos működtetése mellett erre a kereszteződésre telepített újabb mérőállomást…hiszen e nélkül csak feltételezések vannak…nem lehet megalapozott szakvéleményt készíteni

 Rengeteg okunk van ellene szólni!

  • Bevett gyakorlat, hogy a NAGY…sőt NAGYON nagy beruházásokat apró részekre bontva engedélyeztetik. Így pl. a Hermina úti lakó számára nem derül ki, hogy mi épül a szájukba, és mekkora + forgalmat fog generálni együtt a következő néhány épület:
  1. Közlekedési múzeum torony és 9 ezer négyzetméteres kiállító tér
  2. hozzá épülő 8 ezer négyzetméteres mélygarázs
  3. a pántlika látogatói
  4. itt lesz az Uj Nemzeti galériához vezető út, valamint a mélygarázsának lehajtója
  5. Az Állatkórház helyének a soxorosára épülő 4 szintes ( 2 szint a föld alatt) Üzemeltetési Központ FŐKERT telephellyel!
  6. A Sörsátor helyének szintén többszörösén épülő Pajtaszínház, még ismeretlen funkcióval

és

  • az alap, meghírdetett funkció, a Széchenyi fürdő, a Cirkusz és a BIODÓM/Állatkert látogatóinak és dolgozóinak tömeges parkolási igényét vonzza be erre a sűrűn lakott területre.
  • Na és ha még lesz olyan ember, aki ki akar kapcsolódni a Ligetben, az is itt parkol majd…és persze a lakosság is, aki eddig az úton parkolt.
  • Valamint kapnak egy adagot a Kós Károly sétányról elterelni szándékozott M3 lehajtó forgalomból is….
  • Na és a Groupama dolgozói, akik eddig a Közlekedési múzeum előtt parkoltak…ingyen

És mindezt ki fogja szolgálni ez a két parkolóház, amiből most egyet véleményeztetnek velünk???? Tényleg?

 Ez a sóhivatal nagyüzemben adja ki a „ környezeti hatástanulmányt nem igényel” című előre gyártott nyomtatványokat….

  • Talán egyesével a Liget épületei nem is érik el a kritikus szintet….de együttvéve egyértelműen ökológiai katasztrófával fenyegetnek… ( Lásd félresöpörték Bp hosszú távú településfejlesztési  terveit) Ezért nyomják le mind a hatóságok,  mind a lakosság torkán egyesével ezeket a hatalmas épületeket…(A Biodóm helyén már letarolták a Vidámparkot)….
  • Felfoghatatlan ez a felelőtlenség, amivel a természet létezéséről sem vesznek tudomást!!!! 2014-ben készült egy hidrogeológiai szakvélemény, ami a teljes területen aggályosnak tartja a terepszint alatti beépítéseket! és az a szakvélemény akkor aktuális fúrásokat rendelt el, mert csak archiv adatok alapján, számítógépes szimuláció szolgált a vélemény alapjául. Ezért felhívott újabb 4 féle vizsgálat elkészítésére, amit azóta sem láttunk. Ebben a szakvéleményben Parkolóházról beszélnek, mely nem nyúlik a felszín alá, tehát nem végeztek semmiféle hidrogeológiai fúrást. És én abban bizonyos vagyok, hogy nem is végeztek azóta sem….hiszen szinte naponta fotózom a területet az év eleje óta…amikoris először idehordták a 3 év múlva szükségessé váló térkő tömeget, majd ide rakták le a bontási törmeléket. Fúrásokat nem végeztek!!!!!!!

Az ősbűn itt is megjelenik:

  • Nem csak ez a rengeteg épület nem fér el a Városliget területén, hanem még kevésbé fér el a várható látogatószámhoz szükséges parkoló mennyiség….még mélyben meg magasban gondkodva sem. Mert lehet arról VÉSZ-t hozni, hogy elég lesz az OTÉKban előírt parkolószám fele is…azonban a környék meg fog fulladni az illegálisan parkolóktól és parkolót kereső kerengő autósoktól.
  • A Közlekedési hatóság is hangot adott ezen véleményének, melyet teljes mértékben figyelmen kívül hagytak!
  • Ezért kellene (ha már)..a BIODÓMOT parkolóházastul az M3 túloldalán a már Rákosrendezőhöz tartozó területen építeni. Ahol ráadásul rendkívül üdvös volna, ha kivágnának pár száz invazív fát.

 Ha elolvassuk a Budapest környezeti állapota 2014-es kiadványt, vagy a Budapest 2030 hosszú távú településfejlesztési terveit, annak ajánlásait, akkor kiderül, hogy ide,

a/ Nyugati pu- Szolnok…/Nyugati pu. Vác, Esztergom vasúti elágazáshoz,

/az 1-es villamos

/és M3 és lehatói, felüljárói által generált zajba, amibe besegít a

/Ferihegyi repülőtérre vezető légifolyosó elviselhetetlen zaja  ..még + egy Biodom és egy parkolóház zaját, porát szellőzőit belevezetni az itt élők orrába,   elzárni előlük a szélcsatornát, ellehetleníteni a pihenésüket, a közlekedésüket egyaránt…..közönséges gaztett.

Ja! És majd itt lesz a közelben még egy + vasútállomás és a kis földalatti új megállója is a Hungária- Kacsóh Pongrác kereszteződésében is.

 

Van tehát megírni valónk bőven. Javaslom, hogy akár társasházanként, akár egyénileg, minél többen írják meg ezeket és/vagy saját gondolataikat tapasztalataikat.

Ne feledd! A beadási határidő aug 21.!!!

 

Háttér információ:

Mi épül a Ligetbe?

http://varosligetbaratai.blog.hu/2016/04/02/nicsak_mi_epul_a_ligetbe

 A nagy Bidom blöff

http://varosligetbaratai.blog.hu/2016/05/10/a_nagy_bidom_bloff#c30881346

 Hidrogeológiai szakvélemény 2014….max -1 szintes mélyépítésre.

https://www.google.hu/search?q=hidrogeol%C3%B3giaiszakv%C3%A9lem%C3%A9ny+v%C3%A1rosliget&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=FQ6hV5rmH9Cv8wfDm4HICg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr508931682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása