Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Hol a határ?

Hol az út? Hol a járda?

2017. november 21. - Garay Klára

Kvíz játékkal színesítem a blogot! Itt látsz 2 keresztmetszeti rajzot a Dózsa György útról.
Az egyik a 2014-es állapotot ábrázolja.

A másik a Liget beépítése utáni tervezet volt, ugyancsak 2014-ben. Mára valóság!

ilyen_volt.JPG

javasolt_dg_keresztszelveny.JPG

Hogy mi következik ebből?! Hm?
Ha a hógolyó elindul a hegy tetejéről....ki tudja hol áll meg?!

A helyes megfejtők között kisorsolok egy szép őszi falevelet!

Itt a részletes elemzés! Több ponton is Ti segítettetek! Volt, amire magamtól nem is figyeltem fel.

Összegezzük a Dózsa György úti változásokat. A Házak melletti/ Ligettel szembeni oldalon kezdjük.

- A Járda 5-ről, 3,20-ra csökken, hogy helyet adjon az 1, 8 méter széles kerékpár sávnak! ( és a gyalogos-kerékpáros konfliktusnak...és a gyorsan haladó, de előzni nem tudó kerékpárosnak)

- A szemközti oldalon 6 méteren fognak elférni a kerékpárosok és a gyalogosok! De jól látom: nem zöld felület lesz, hanem gyalogos és kerékpáros BuRKOLT terület? Nocsak! Mekkora zöld felület növekedés?

- Furcsa egy rajz ez! A VII. kerületben 1,2 cm jelzi a 3,2 méteres gyalogos sávot, Zuglóban 1 cm-es sáv jelzi a 6 méter széles burkolt területet! Abszolut rendben van! ?

- A Dózsa házai előtt is 3 méteres földsávban állnak a japán akácok.....és a Városliget felőli oldalon is. De akkor miért rajzoltak a Dózsán 2x akkora sávszélességet? Mekkora egyeseket kaptam én gimnazistaként műszaki rajzból...ennél sokkal kisebb hibákért! A végén majdnem megbuktam!
Szóval van VII. kerületi 3 méter és van XIV. kerületi 3 méter! Tudjátok! mint az icce és Nagyicce :-)
Egy biztos: elfelejtették odarajzolni azt a rengeteg oszlopot, elektromos kapcsoló szekrényt, amit azóta a fák talajszelvényébe "ültettek" De a hatalmas, lombos fákról is az derült ki mára, hogy nyamvadt, évtizedekig alig növő ginkgok lesznek.

- 3 sáv maradt a buszsávval..

- a cserjés elválasztó sáv is 3,7 méter

- 3 sáv maradt buszsávval. És a busz kedvéért nem vágták le a fák ágait! Mert nézzük mi történt! az eredeti állapotban NEM busz sáv volt a szélen, hanem személygépkocsis! Pedig már akkor is járt ott busz...csak nem kellett hozzá felső vezeték, mert nem TROLI busz volt! Mind1 is! Lényeg, hogy az ide átirányított trolik a XIII. kerület és a belváros felé...Nem a lakóházaktól 80 méterre, hanem 30-ra fognak haladni! Szegény párák, akik ott laknak!

- De nézzük csak! Van itt más változás it! A Városliget telekhatára átugrott egy buszsávot ( 3,5 méter) és egy 3 méteres talajsávot a 102 japán akáccal!? És tényleg! Azaz a Városliget területe valahogy lecsökkent 6,5 méterrel. 360 méter hosszon! ( a Felvonulási tér hossza) azaz 2 340 négyzetméterrel kevesebb a Liget területe! Csak emiatt az "apróság miatt"

- és a zöld felületnek mekkora esélye van a burkolt gyalogos és kerékpáros sávban fejlődni? Semmi. nyilvánvalóan! Papíron tehát Liget ugyan, de burkolt, ugyanúgy, mint amikor parkoló volt rajta! 6 méter széles, 360 méter hosszúságban, az annyi mint  újabb 2 100.- négyzetméter, ahol biztosan nem lesz zöld felület.

- Mindösszesen...csak itt 4440.- négyzetméter zöld felület bukó! Akkor vajon hol fogják produkálni a zöld felület növekedést? Ahol a színház áll? ahol a mélygarázs le és felhajtó lesz? Ahol a Regnum emlékhely 700 négyzetmétere lesz? Ahoi a Néprajzi lesikló pálya kecses íve szökik 26 méter magasba? Vagy a múzeumok és színház körüli burkolt fogadó tereken? vagy?????  A papíron? Vagy ott sem?

- Feltételezem, hogy a lakossági és civil egyeztető fórumok résztvevői kérték, hogy kerékpárral, vagy gyalog feltétlenül a 2x 3 sávos út közvetlen közelében, a másik oldalukon a mélygarázs szellőző kürtőinek kellemes duruzsolása közepette sétálhassanak, kerékpározhassanak. Autómentes napon majd osztogatunk nekik gázálarcot!

- Az azért nagyon jó, hogy a zöld elválasztó sáv Zuglóban maradt! Szívmelengető.

És akkor miért fárad az Ingatlanfejlesztő 600 oldal megiratásával?

Mert a szakértőknek is élni kell, és mert teljesen hülyének néznek minket, és biztosak abban, hogy SENKI nem olvassa el úgysem. Alátámasztó dokumentumnak éppen megfelelő!

És ezeket szavazgatja meg folyamatosan a fővárosi képviselő testület!
Őket mi választottuk! De vajon ezt a megbízást kapták?

Itt a vége, fuss el véle!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr6112989276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása