Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Városligeti képeskönyv

megtévesztésünkre

2018. március 25. - Garay Klára

img_9822.JPGA Beton Budapest Zrt mindig meglep valamivel bennünket, tudatlan városlakókat. Lassan több a Ligetben az információs tábla, mint a fa. Na akkor induljunk el...ne vesszen kárba a sok finom információ.

Ime itt ez a 4 csörgőfa. Mind a 4 kapott egy táblát, melyen hírrel hirdetik, hogy ezek átültetés útján kerültek a Ligetbe ( 2014-ben) a Madách tér fátlanítása idején) Sajnos nem említik, hogy egy civil szervezet erőszakolta ki, hogy ne kivágják őket, hanem átültessék. Ha jól emléxem, a Levegő munkacsoport a felelős ezért. Köszönjük.img_9821.JPGMegtudhatjuk tehát a latin nevét is....meg, hogy Ázsiai származék, és valóban szépen színeződik a levele ősszel, tavasszal szép a virága, és zörgeti a szél a száraz termését télen.
Van, amiben szeretjük a behurcoltakat.

Véletlenül elfelejtették megemlíteni, hogy akár már invazívvá is nyilváníthatnák, hiszen minden gondozatlan helyen megtelepszik, és szaporodik, mint a bolond...vagy jobban. Érdemes megnézni a Hermina TOWER előtti szaporulatot...meg a szomszéd kerteket,,, vagy az Árpád híd pesti felhajtóján a rézsűt...mindenhol ott van, ültetés nélkül, magról kelve, tömegesen. Százával.

A Ligeten belül nem tud kivadulni, mert kaszálják a füvet. ! De ha valami, akkor a csörgőfa átültetés sikere NEM használható annak bizonyítására, hogy "sikeres lehet idős fák átültetése". .

1. a csörgőfa, ha nem a járda betonjába ülteted, megmarad. Ez a szuper életképesség az alapja a kontrollálatlan terjedésnek is. Tehát ha átülteted a csörgőfát, az ostorfát, az életben fog maradni, hacsak el nem baltáztál valamit...nagyon.

A 2. Ezek a csörgőfák az átültetésükkor maximum 30 évesek lehettek...de inkább 20. Normális országban, normális szakemberek agyában ez a sikeres átültetés életkori felső határa.

Na de hogy erre hivatkozva akarjatok átültetni 110 éves platánokat a Rondóban, a Vidámparkban, és bárhol, ahol építkezni akartok, bármelyik fát, amelyik útban van, és amit nincs pofátok kivágni ..a pofátlanság netovábbja.

Elég, ha csak picit jobbra fordítjátok okos fejecskéteket és megnézitek a Közlekedési múzeum előtt/ mellett álló fenyőket. Ezeket akarjátok átültetni? img_9792.JPG

Vagy az lesz a következő, hogy kapnak ők is táblát: Ime a fenyők, amelyekre a kertészek azt mondták/ írták, hogy "eredményes átültetésükre nincs esély", de megrendelői igény alapján átültethetjük.

img_9793.JPG

Érti mindenki ugye, hogy ez mit jelent. Nem vághatjátok ki, hát más módon pusztítjátok el. 2 lépésben. A favágás legdrágább és legértelmetlenebb módja az átültetés (ebben a korban és méretben, ezeket a fákat)

Vagy azt hiszitek, hogy a lakosság minden tagja hülye, és arra vár csak, hogy örülhessen valamilyen általatok kitalált jó hírnek?

Ja! Köszönjük, hogy elkezdtétek a tájékoztatást a fakataszterről! Igazán megható.

Az alábbi fasorhoz is kérem megírni, hogy hol van felsorolva a fasorok között. Mert én nem találom...pedig igencsak kerestem.

img_9823.JPG...és mi van a szép fekete palánkotok mögött? Hát a fasor (rosszul kiegészített), másik oldala.

Egy helyes kis táblán elmesélhetitek, miért is tüntettétek el a Városligeti fasort!

Érdekes mese lenne az is. Figyelj haver! Csak az igazat! A teljes igazat! A színtiszta igazat!

Isten titeket úgy segéljen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr2813779672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása