Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

A bűnös Ligetvédők és a mi példaképeink

2016. november 11. - Garay Klára

Könnyeimet nyelve olvasom, hogy a Ligetvédők miatt a Hungexpo épületeket bontó cégnek + költségei merültek fel. Miután 1 csomag százas papírzsepit eláztattak a könnyeim, észrevettem magamon, hogy én is nagyon fel vagyok háborodva.
Ezek a gazok már korábban odasündörögtek a Dagály letarolásához is, és megháromszorozták az úszó vb épületének költségeit. Ezek a „nem várt” költségek bizonyára meghaladták az épület félkészen elforgatásának díját. De gyanúsak nekem, hogy hasonló vis major duplázta meg a Fradi stadion költségeit, és más kiemelt beruházásokét is.
Az is szörnyű, amit a Városligetben csinálnak! Védik a VÁROSUKAT, annak látványát, a világ örökségét, a világ első tervezett közparkját, a városlakók egyetlen jelentős kikapcsolódási lehetőségét (mellesleg a jogállamot, az alkotmányosságot, az emberi jogokat…) azaz a város becsületét.
Hogy mit kellene csinálniuk ezeknek a fiataloknak?

Szépen, csöndben belesimulni a NER-be! Részt vehetnének a Nemzeti Együttműködés Rendszerében és még jó fizetést is kaphatnának úgy, hogy nem akadályozzák Szegény Töröm-Zúzom Kft-t.

  • Első és kiemelten ajánlott viselkedési lehetőség: a teljes közöny, a semmivel nem törődés, a rezignáció.
    Csöndben rugdoshatnák a kavicsokat, lenyelhetnék a káromkodásukat, amikor ellopják a városuk ékkövét.
    Ölbe tett kézzel kellett volna nézniük, amint száll az azbeszt a zemberek hajlott nyakára, fűre, fára, bokorra. Nem holmi feljelentésekkel akadályozni a bontókat.
    Maradhattak volna otthon a papucsaikban, amikor látták, hogy a munkások védőfelszerelés nélkül dolgoznak balesetveszélyes helyeken. Nyugodtan elfordíthatták volna a fejüket.

Ki nevet a végén-t kellett volna játszaniuk az unoka tesójukkal, amikor elszállították a Közlekedési múzeum gyűjteményét, hiszen mi közük van ahhoz, hogy hova viszik. Szegény Betonkeverőknek meg főhet a fejük, hogy mit találjanak ki a lakosság elaltatására.

Nem állandóan kérdezgetni, adatok kérésével, észrevételekkel hatalmas hivatali kapacitást akadályozni az utólagos engedélygyártásban, és abban, hogy iratmegsemmisítőben iktassák a fellebbezéseket. És mindez igen sok pénzbe kerül!
Jó film ment a TV-ben, amikor kiderült, hogy engedély nélkül, illegálisan szállítják Fótra a veszélyes hulladékot, otthon kellett volna maradniuk.
Keresztrejtvényt kellett volna fejteniük otthon, amikor a Betonkeverők elkezdték vágni a fákat, hogy még zöldebb legyen a Liget. Hiszen a magyar nyelv értelmező szótárában is benne van, hogy a liget= sok beton és néhány díszfa.. ( vagy valami ilyesmi)

Ezzel a felelőtlen magatartással valóban gátolták, hogy a Világörökség védőzónáját, keretét minél hamarabb meg tudják semmisíteni. Esetleg néhány érintett munkás is tovább fog élni, mintha védőfelszerelés nélkül dolgozott volna mindvégig… na de ki akarta, hogy tovább éljenek?

Ha ezek a fiatalok mindenképpen a Ligetben akarják magukat hasznossá tenni, arra is van karrier ajánlat a NER-ben.

  • Kopasz fejjel, fekete munkaruhában, melegben TV-t nézve, gond esetén szabadjára engedett ösztönökkel püfölve a ligetvédőket. Ez ám a karrier! Még a rendőr is nekik gazsulálna!
  • Lehetnének rendőrök is! Ennek a lényege az lenne, hogy egy magán cég saját bizniszét védelmeznék állami pénzből. Nem terhelné a bérköltségük és az autó üzemeltetése a Múzeum negyed büdzséjét!
    Ráadásul ez egy fölöttébb kényelmes foglalatosság. Nem ott kell figyelni, ahol a problémák vannak: a Töröm-Zúzom Kft kijáratainál. Ott nem kell figyelni, mert szállítólevél nélkül, munkavédelmi felszerelés nélkül, ismeretlen helyre szállítani a bontási törmeléket…rendőrök nélkül sokkal jobban lehet.
    Figyelni azt kell, hogy a deszkapalánkra nem firkálnak-e valamit a Ligetvédők, hogy nem csoportosulnak-e sétálást mímelve, nem kukucskálnak-e a palánk lyukain. Kukucskálás esetén erősítést hívni, néha leírni egy-egy kört (szigorúan autóban ülve, kiszállás nélkül!!) ott, ahova behajtani tilos…ez a bónusz a fizetéshez. Télen nyáron járó motorral hűsölni, melegedni…kell ennél több? Ha eksön van, százak rohannak fejvesztve a segítséünkre.
    Kicsit rontja a játékot, hogy belül a biztonsági őröknek semmi dolguk, boldogan nézik a tv-t, mert belül minden ok, ki meg nem látnak. Rendőr tehát azért kell, mert a kopaszok nem látnak át a palánkon.
    Miért nem kell rendőrrel őriztetni más építkezéseket? ( Csak a kiemelt állami beruházásokat!) Azért, mert ahol kerítés van (esetleg fóliával, ami megvéd a kiporzástól), ott a belül ügyeletet tartó biztonsági őr látja azt is, mi történik a kerítésen kívül! Oda tehát nem kell rendőr. Rendőr azért kell, hogy azokat figyelje, akik figyelik és észrevételezik a szabályok megszegését, a környezetszennyezést, jogsértéseket.
    És ez az, amiben igenis bűnösök a Ligetvédők! Az állami szintű jogsértéseket, környezetszennyezést, minden állampolgár köteles békésen tűrni, és nem akadályozni a hatalmasokat ebbeli buzgalmukban.
    Azt is rezignáltan kell tudomásul venniük, ha az ő adójukból dupla őrizetet kell biztosítania városának tönkretevéséhez. És azt is, hogy néha eltörik a csontjukat. Ez a folklór része.

Viselkedési kódexet kell összeállítani a NER-ben felcseperedő ifjúságnak, hogy motorja legyen a NERnek, ne bírálója. Saját hasznára dolgozzon, ne a közzel foglalkozzon!
Néhány javaslat, hogy hogyan viselkedik egy erényes, amibiciózus mai modern NER ifjú.

  • Nem téveszti szem elől a kor sikeres, Gucci táskás, helikopteres, márkás öltönyös középosztálybeli jól fésülteket, és kívül belül igyexik hozzájuk hasonlóvá válni. A Maga, családja, és barátai legnagyobb hasznára.
  • Törekszik minél közelebb kerülni a tűzhöz, hátha jut neki is valami júdáspénz, asztalról lehulló morzsa.
  • Gondolkodás nélkül agyába és lelkébe integrálja az egyetlen igaz, a nemzeti média által közvetített érvelést, szóhasználatot, gondolkodásmódot, és eszét, tehetségét annak szolgálatába állítja, hogy soha ki ne derüljön: a király meztelen.
  • A jó és a rossz között igen egyszerűen különbséget kell tennie: ha a MI vezérünk, megmondó emberünk mondja, csinálja, hirdeti, javasolja, az azonnal a pozitív kategóriába kerül, bármekkora baromságnak is tűnik első látásra. Ha a NEM MI, tehát ŐK mondják, teszik, javasolják, az Pfuj, hazaáruló, liberálbolsi…bármit jelentsen is ez.
  • Fontos erény a rugalmasság! Állandóan résen kell lenni, hiszen ami/aki tegnap jó volt, nem biztos, hogy holnap is jó lesz, holnap után meg pláne! Mindig a napi parancskiosztás van érvényben: kit szeretünk , kit nem, ki ami emberünk ki nem, melyik ország a barátunk,
  • Amennyiben felsőbb kegyurak őt kiemelik az ismeretlenségből és sajtómunkást, vagy PR felelőst csinálnak belőle, azonnal elfelejti, amit a szakmai tisztességről, az objektív tájékoztatásról, a „hallgattassék meg a másik fél is” ósdi elveiről valaha hallott és köteles kenyéradó gazdájának viselt dolgait bulvár-médiai és sárdobálós technikák váltott alkalmazásával elleplezni.
  • A számítástechnikában jártas szerencsések újságok, óriásplakátok, látványtervek video spotok ötletes kombinálásával kötelesek megnyugtató, ámbár hamis információkkal, a tények elhallgatásával biztosítani a köznyugalmat.
  • Ha véletlenül olyasmit lát, ami nem illik a számára kötelezően elfogadott világképbe, köteles a valóságot azonnal hozzáigazítani kenyéradó gazdái világképéhez.
  • Ha véletlenül kinyitná a szemét és hivatali hatalommal való visszaélést, környezetpusztítást, gátlástalan és leplezetlen korrupciót tapasztal, a szemét azonnal becsukja és belesóhajtja a levegőbe: eddig ők loptak, most mi jövünk. B verzió: csak a hazai versenyzőnek biztosítanak előnyt!
  • Erősíteni köteles a lakosságban a tehetetlenség érzését! Csak az a civil szervezet megbízható, aki a kenyéradó gazdájának gazsulál! Mindenki másról eleve feltételezi a csalást. Ha később ártatlannak minősül az illető, az nem baj, mert azt már úgysem írják meg a lapok.
  • Ha véletlenül lenne valamilyen szakmánk, vagy diplománk, mellyel akár társadalmilag hasznos tevékenységet is tudnánk végezni, eszünkbe ne jusson! Nincsenek sem természeti, sem jogi, sem szakmai szabályok, csak párt igazságok vannak, melyeket v égre kell hajtani. A „szakmába” szót belefojtani, hisz egyedül a mi szakértünk, hogy mi szolgálja jobban a közjót. ( Lopott, plagizált diploma, szakdolgozat további 2 dobás a csak hatosokat tartalmazó kockával. Ha igazat adsz a „Nem mi” csoportból bárkinek, 1x kimaradsz a közbeszerzésből. Ha nyilvános vitába keveredsz bárkivel magadra vess.)
  • Igyexik minél előbb levetkőzni morális gátlásait, hogy maga is mielőbb bekerüljön a kiválasztottak körébe, hogy minél több közpénz veszítse el közpénz jellegét.

E szabályok betartása aztán fényes jövőt, anyagi jólétet, államilag finanszírozott luxus prostikat, hatalmat, szükség esetén vak komondort, kastélyokat, rá igazított közbeszerzéseket, birtokokat, magas hivatalokat eredményez a jellemes (NER-es) ifjaknak.

Ezzel elkerülhetik, hogy a NER-nek + költséget okozó Ligetvédőkké váljanak, szüleik büszkék legyenek rájuk, sőt a szülőktől kapott kölcsönökből tovább gyarapíthatják megérdemelt birodalmukat.

Ha „elveket”, „ célokat” dédelgetsz magadban, könnyen a jeges sátorban találod magad, pokróccal takarózol, közadakozásból étkezel, a közvélemény drogos, felforgatónak fog tartani, akkor is, ha a közeledben sem volt drog életedben, akkor is, ha a te ujjadat törték el.

Tessék választani. Pokol, vagy mennyország?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr9311951219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása