Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Útépítés a Városligetben

...és a Római birodalomban

2018. augusztus 27. - Garay Klára

Az ókori Római birodalomban olyan utakat tudtak építeni, melynek elemei a századok próbáját is kiálltak, így ma is láthatók, több helyen járhatók is.
Ez jutott eszembe, amikor megláttam a napokban elkészült sétányt a Városligeti körút és az Olof Palme sétány szögletében. Esett egy fél órás eső, és a sétányon vígan hömpölygött a víz, a mélyedésekben ( az út mélyedéseiben!!!!!) összegyűlt a sáros, törmelékkel teli víz! Lefolyni ugyanis nem tudott. Mert az út, követi a Liget domborzati viszonyait. Nincs aláépítve, nincs egy enyhe lejtése két oldalra, nem kiemelték a talaj szintjéből, hanem lesüllyesztették, hogy kis patakmedret képezzen esőben.
Igaz, hogy az ókoriaknak nem a szalagátvágás volt a céljuk, hanem a biztonságos szállítás, közlekedés. Forognának is a sírjukban, ha egyszer ránk néznének az égi vadászmezőkről.

Nem is közbeszerzésen választották ki a legszimpatikusabb rokont az építésére…
Nem is igen vihette haza az építőanyagot a munkavezető…
Világra fog szólni minden a Ligetben…. és sírva röhögünk a szép fehér látvány-kaviccsal leszórt, közlekedésre, sétára, egyaránt alkalmatlan „sétányon”. Röhögnénk, ha nem a mi pénzünkből, a mi Ligetünk elpusztítása árán történne mindez, hanem valamelyik fontos ember vadászkastélyának kertjében.

 https://digolanum.gportal.hu/gindex.php?pg=36088902

romai_ut.jpg

img_4312.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr8014147919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2018.08.29. 07:37:12

Könyörgöm, az út, a Liget, nem a tiétek!
A normális társadalmakban a közterületek is a társadalomé, azokkal történő dolgok pedig a szavazáson hatalmat nyertek feladatai csupán.
Értem, hogy ez az írás egyszerű aktuálpolitika, hiszen maximum trehány munkáról beszélhetünk, de akkor beszéljünk arról és ne akarjuk már úgy beállítani, hogy a csútiék nem is nyerték meg a választásokat, nincs joguk a Ligetben bármit is csinálni.
Én sem értek egyet a rombolással, a lopásokkal, sőt a sok értelmetlen irodaházzal sem, én parkokat szeretnék, de nem tudok úgy gondolkodni, hogy mert nem "mi" nyertünk, akkor a másik fél minden tette jogtalan.
Ez a demokrácia, meg kellene próbálni demokratának lenni.
Ez a retorika nem segít, hanem tovább rombolja a társadalmunkat, mivel a nem aktivista halmazt még távolabb taszítja a közéletünktől.
Meggyőződésem, ha a aktivisták pártjai lennének hatalmon, akkor egy büdös írás nem jelenne meg a Ligeti projektről, de a másik oldal médiája ugyanilyen írásokkal jelentkezne.
Hibás, trehány munkát minden korszakban, minden politikai oldal végzett, ugyanis egy melós nem azért végez szar munkát mert x párthoz tartozik, vagy szimpatizál, hanem mert az ember gyarló! És ugyanígy hibáznának, lennének trehányak a momentum, lmp, mszp, jobbik, dk vagy bármegy kamu aktivista mozgalom emberekéi is. És azok is lopnának, hiszen ezt is igazolja a múltunk, közelmúltunk.

Fülig José 2018.08.29. 07:57:12

@szepipiktor: gondolom, megvan a káosz csepelen..? Ahhoz sincs semmi köze a tolvajok királyának, ugye?

Szávin László 2018.08.29. 08:29:29

arról a járdáról beszélünk, a képen?

térbeli pont 2018.08.29. 08:41:54

1. Egy félész járdát fikázni tipikus sötétzöld lúzerség. Az ott egy alap, egy félkész járda. Nem egy kész járda.
2. A rómaiak katonai hadiútjához hasonlítani tudatlanság egy parányi járdát, ami még nincs is kész.
3. A parkban mégis mit kéne követnie egy a járdának, ha nem a terepet? Terepbe- és tájbailleszés, sötétke! Talán építsenek hozzá 220 cm magas töltést? Rakja le 1000 méteres automatizált gépsor? Akkor azért lenne hörgés.

A Liget nem a sötétzöldeké, akik szögeket akarnak a fákba verni, vagy mint a vegánok, felásni és paradicsomot termeszteni a helyén. Hazamehetne már ez a hómlesz sátoros csapat, de hát itt akkora fene nagy a demokrácia, hogy még a rendőrség is tojik rájuk.

Sötétzöldek társadalmi támogatottsága: 0
Ezt kellene észrevenni és nyomni a shut down gombot. Utána baromi hosszassan elgondolkodni, hogy megéri-e a politikába bevinni a környezetvédelmet.

"Orbángeciző" Ligetvédőkkel a polgári társadalom továbbra sem szólítható meg.

gumicukor1 2018.08.29. 08:43:47

Tényleg kár, de valahogy nem gondolom, hogy egyedi lenne. Sajnos sokszor hanyag a kivitelezés. Nincs valami fórum az ilyen laikusok által vélt minőségbeli problémákat bejelenteni?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 09:55:00

Akit tényleg érdekelnek a tervek, az ezt nézze meg:

ligetbudapest.hu/

Ne a ballib bérrttegő szarokat, akik a Demszky féle semmitevésre, a ligeten fekvő használhatatlan betodzsungelre, és lepukkant épületek mellett tesznek hitet.

Terézágyú 2018.08.29. 10:51:36

Jobber vagyok, segget nyalok.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.08.29. 10:57:49

@Terézágyú: Szerintem inkább egy kicsit beszűkült vagy mint sok más fideszfób.

brlv24 2018.08.30. 21:13:29

Szánalmas ez az erőlködés..