Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városligeti képeskönyv

megtévesztésünkre

2018. március 25. - Garay Klára

img_9822.JPGA Beton Budapest Zrt mindig meglep valamivel bennünket, tudatlan városlakókat. Lassan több a Ligetben az információs tábla, mint a fa. Na akkor induljunk el...ne vesszen kárba a sok finom információ.

Ime itt ez a 4 csörgőfa. Mind a 4 kapott egy táblát, melyen hírrel hirdetik, hogy ezek átültetés útján kerültek a Ligetbe ( 2014-ben) a Madách tér fátlanítása idején) Sajnos nem említik, hogy egy civil szervezet erőszakolta ki, hogy ne kivágják őket, hanem átültessék. Ha jól emléxem, a Levegő munkacsoport a felelős ezért. Köszönjük.img_9821.JPGMegtudhatjuk tehát a latin nevét is....meg, hogy Ázsiai származék, és valóban szépen színeződik a levele ősszel, tavasszal szép a virága, és zörgeti a szél a száraz termését télen.
Van, amiben szeretjük a behurcoltakat.

Véletlenül elfelejtették megemlíteni, hogy akár már invazívvá is nyilváníthatnák, hiszen minden gondozatlan helyen megtelepszik, és szaporodik, mint a bolond...vagy jobban. Érdemes megnézni a Hermina TOWER előtti szaporulatot...meg a szomszéd kerteket,,, vagy az Árpád híd pesti felhajtóján a rézsűt...mindenhol ott van, ültetés nélkül, magról kelve, tömegesen. Százával.

A Ligeten belül nem tud kivadulni, mert kaszálják a füvet. ! De ha valami, akkor a csörgőfa átültetés sikere NEM használható annak bizonyítására, hogy "sikeres lehet idős fák átültetése". .

1. a csörgőfa, ha nem a járda betonjába ülteted, megmarad. Ez a szuper életképesség az alapja a kontrollálatlan terjedésnek is. Tehát ha átülteted a csörgőfát, az ostorfát, az életben fog maradni, hacsak el nem baltáztál valamit...nagyon.

A 2. Ezek a csörgőfák az átültetésükkor maximum 30 évesek lehettek...de inkább 20. Normális országban, normális szakemberek agyában ez a sikeres átültetés életkori felső határa.

Na de hogy erre hivatkozva akarjatok átültetni 110 éves platánokat a Rondóban, a Vidámparkban, és bárhol, ahol építkezni akartok, bármelyik fát, amelyik útban van, és amit nincs pofátok kivágni ..a pofátlanság netovábbja.

Elég, ha csak picit jobbra fordítjátok okos fejecskéteket és megnézitek a Közlekedési múzeum előtt/ mellett álló fenyőket. Ezeket akarjátok átültetni? img_9792.JPG

Vagy az lesz a következő, hogy kapnak ők is táblát: Ime a fenyők, amelyekre a kertészek azt mondták/ írták, hogy "eredményes átültetésükre nincs esély", de megrendelői igény alapján átültethetjük.

img_9793.JPG

Érti mindenki ugye, hogy ez mit jelent. Nem vághatjátok ki, hát más módon pusztítjátok el. 2 lépésben. A favágás legdrágább és legértelmetlenebb módja az átültetés (ebben a korban és méretben, ezeket a fákat)

Vagy azt hiszitek, hogy a lakosság minden tagja hülye, és arra vár csak, hogy örülhessen valamilyen általatok kitalált jó hírnek?

Ja! Köszönjük, hogy elkezdtétek a tájékoztatást a fakataszterről! Igazán megható.

Az alábbi fasorhoz is kérem megírni, hogy hol van felsorolva a fasorok között. Mert én nem találom...pedig igencsak kerestem.

img_9823.JPG...és mi van a szép fekete palánkotok mögött? Hát a fasor (rosszul kiegészített), másik oldala.

Egy helyes kis táblán elmesélhetitek, miért is tüntettétek el a Városligeti fasort!

Érdekes mese lenne az is. Figyelj haver! Csak az igazat! A teljes igazat! A színtiszta igazat!

Isten titeket úgy segéljen!

 

A Beton Zrt parkot építtet!

magántelken......közpénzből...meg akárki által okozott kár helyreállítására????

Tudom, hogy azt hiszitek, már nincs olyan alávaló csalás, amit a Beton Zrt nem követett el. De mindig, mindent lehet még jobban csinálni! A Pofátlan, Alávaló, Csalást és Hazugságot is! Nagyban. Úgy érdemes! A sztori:

Betonék Tervezési szerződést kötnek a kertészeti céggel a park-rekonstrukcióra. (A Cég nevét nem írom, ki, mert mi a fenét csinálhatnának?!)

A tervezés 2 hónap alatt 44 millióval drágább lett. Tavasz van, gondoltam, hogy hő hatására kitágulnak az árak. De olvasom tovább, hogy hol tervezik azt a "kertet"!

Hát, mit ad Isten...a Liget projekt keretén belül, de az immáron magántulajdonban lévő Műcsarnok telkén! Az MMA tulajdonába privatizált Műcsarnok telkén, amit 2013-ban telekkönyvileg átadtak az MMA-Nak?!  Infarktus túlélve...mert már nagyon edzett a korrupcióméter az agyamban.....olvasok tovább.gyaszjelentes.jpg

mucsarnok_kivetel.JPG

Ebben a szerződésben már nem csak a magántulajdonban lévő Műcsarnok telkét parkosítják közpénzen, hanem hozzácsapták a megmaradt Városliget területén lévő, a vizes Vb által végletesen leamortizált Washington sétányt is. Ahol pedig rövidesen közműfektetést és a zene házának építését tervezik megkezdeni.29388897_2083298758401134_7132423966789992448_n.jpg

29496501_2083332011731142_7035770379243094016_n.jpg

De enélkül is teljesen abszurd...hogy vizes Vb utáni parkrendezést is a Liget projekt költségvetéséből valósítják meg! Egy olyan szerződés keretében, amelyben az MMA magántelkét parkosítják!

Az átláthatóság és a korrekt, tiszta elszámolás, minden építkezésre és funkcióra elkülönített tételes könyvelést ír elő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Senkinek nem szúrnak szemet ezek az égbe kiáltó törvénysértések, átlátszó lopások??

Összegezve:

1.Liget projekt....kiveszik a Ligetből a Műcsarnokot...odaadják az MMA-nak...de azért a telkét parkosítják a Liget projekt pénzéből (Történik ez a 29732/10 hrsz területen)

 1. Megrendeztük a Vizes vb-t...amely a tervezés és a végrehajtás minden fázisában organikusan drágult...megépítik az óriási lelátót....építési engedély nélkül....tönkre pusztítják a Ligetnek a Műjégpálya és a tó körüli részét....a Washington szoborig......majd a tönkre tett parkrészt NEM a vizes VB költségvetéséből újítják fel, hanem abból, amiből az MMA telkét parkosítják!!!!

(Történik mindez a 29732/11 hrsz telken)

Ez a két pont önmagában alkalmas arra, hogy soha az életben ne derüljön ki, hogy mennyibe került a Vizes VB és mennyibe kerül nekünk az úgynevezett Városliget megújítása projekt!

Ráadás:

 1. Az MMA telke (29732/10 ) ugyan magánterület...de használható még arra is, hogy az épülő Néprajzi múzeum tűzoltó berendezéseit rá telepítsék, mivel az nem fér el máshol!!!!!
  Szóval a Néprajzi múzeum sem fér el a neki kijelölt helyen!

  És NEM ez egyetlen téma a Liget projektnek elkeresztelt környezetpusztítás történetében!

Közben tolják az arcunkba, hogy teret adnak,...meg épül.,..meg egyre zöldebb. És egy sor nem túl sok agysejttel megáldott honfitársunk ehhez lelkesen tapsol!

Milyen ország ez? Meddig mehet ez büntetlenül??????????????

 

Elégtételt!

avagy egy félreértés margójára :-)

img_9485.JPG

Nagyon sokan félreértik, félremagyarázzák a miniszterelnök szavait! Azt akarják nekünk beadni, hogy féljenek azok, akik civilkednek, szájat biggyesztenek, jogállam után kajabálnak….azaz az ellenzék.

Nem, drága Barátaim! Erről szó sincs! Ugyanis az üzenet nem az ellenzéknek, nem a civileknek szól!

A (vesztett) választás után elégtételt fog venni… mégpedig erkölcsit, jogit és politikait is! Azokon a saját híveken és tanácsadókon, akik miatt még egykori hívei is hátat fordítottak neki! Ők azok, akik leamortizálták, a tekintélyét, lakáj viselkedésükkel elősegítették despotikus hajlamai kiteljesedését, és elfordították tőle támogatóit.

Kiknek is van félni valójuk?

 • Jogászok, képviselők százai igyekeztek rendeleteket, törvényeket, alapt… vagy miket gyártani, hogy a törvénytelenségeknek törvényesség látszatát keltsék. Őket örökre eltiltják a szakma gyakorlásától, hiszen ők azok, akiknek a keze között halt meg a jogállam.
 • „Szakértők”, akik bármihez megírták a „hatástanulmányokat”, a beruházásokat törvénytelen módon meggyorsító engedélyeket, „szakvéleményeket” kiadják. Mit érdemelnek ezek a bűnösök?
 • Tervezők is reszkessenek, akik mindenféle elhúzható zöld tetős múzeumokat terveztek, melyeknek nyilvánvalóan csak a Holdon lenne létjogosultságuk… Ők majd kötelesek lesznek az orrukkal mogyorót görgetni a Gellért hegyre.
 • A „nemzet közgazdászai”, akik bebizonyították a soha, sehol, semmikor sem megtérülő beruházások 10 év alatt megtérülnek. Az ő kezükben minden arannyá fog változni, még a kenyér is…és éhen halnak, mint MIDÁSZ király.
 • Akik ugyanezekről bebizonyították, hogy „megfelelnek a fenntarthatóság szempontjainak” (Dagálytól a BIODÓMig))
 • Kormánybiztosok, akik egy csaló ügynök szintjén hazudtak és csapták be a lakosságot, és hitették el velünk, hogy minél több épületet építünk egy közparkba, minél többet darabolunk ki belőle a haveroknak, az annál zöldebb lesz.
 • Pályázatírók, akik előre lezsírozták, kié az üzlet, majd rászabják a pályázatot, nehogy más is hozzáférjen. Tették mindezt az asztalról lehulló morzsákért…
 • Akik szerint a TAO nem közpénz!
 • Számos kormány hivatalnok egyszerű pecsételő automata lett: Mindent aláírt és lepecsételt, de majd elmondja, hogy „parancsra tette”…és krokodil könnyeket hullat majd..
 • Azok, akik átszerveztek, bedaráltak minden hatóságot, hogy kormányhivatali szolgasorba kényszerítsék őket, aki az állása elvesztésétől való félelmében aláírja…hogy az új épületekben még a tűzvédelmi szabályokat sem kell betartani. Ők azok, akiket nem érdekel, hány ember hal meg….l

Legföljebb ők nem viszik oda a családjukat!

 • Akiknek a kezén a közpénz, a nemzeti vagyon elveszítette közpénz jellegét, nemzeti vagyon jellegét…és lett belőle magán kastély, magán hotel, magán cég.. Ők majd politikailag nem kapnak rétest estére.
 • Akiknek a lyukas markán át elfolyt pár Questor milliárd
 • Akik megtagadták, hogy kiadják az adatokat, hogy a lakosság némi információ morzsához jusson….
 • Akik csengeri háziasszonnyal üzleteltek
 • Akik megújították a városok közvilágítását, minek következtében a város sötétebb lett, mint a bográcsfőző fazék kormos feneke.
 • Akik beruházási céllal szemet vetettek az ország, a város, folyó, fiú, lány természeti kincseire, nemzeti parkjaira, szállodáira, vízpartjaira, kastélyaira, világörökségére.
 • Akik évekre raktárba kényszerítettek múzeumokat, mindaddig, amíg ki nem találják, hol is kellene őket elhelyezni!
 • Akik karddal nyúltak az üldözött barlangjába.
 • Akik önként, kéjjel vertek békés tüntetőket.
 • Akik szerint az egész Kárpát medence egy gigantikus építési terület, egy kőbánya-, egy beton-, stadion- és toronyház után áhítozó sivatag…
 • Akik egyenlőbbek akartak lenni az egyenlőnél.
 • Akik kikapcsol(tat)ták a légszennyezettség mérőket, hogy csak a hörghurutos betegek számából tudjuk meg, mekkora a légszennyezettség.
 • Akik vizet prédikáltak és sertéstelepet, meg foci csapatot vettek.
 • Akik megvették a sajtóorgánumokat, hogy bent szakadjon a szó abban, aki lelkesedni rest.
 • Akik nem emlékeztek a vagyonnyilatkozatukban a saját lakásuk méretére.
 • Akik szerint nem kell Környezetvédelmi minisztérium
 • Aki szerint nem kell akadálymentes metró.
 • Aki szerint mindenki annyit ér, amennyije van.
 • Aki szerint a lakosságnak nincs elég tudása ahhoz, hogy beleszóljon a közügyekbe.
 • Aki szerint a védett jegesmedvék kilövése inspiráló.
 • …………………………………………………..!

Mi többiek, akik a fenti bűnöket nem követtük el, hanem időben szóltunk, hogy nem jó az irány…. mi  mind nyugalomban és biztonságban fogunk élni, amíg a világ világ meg 2 nap.

A bűnösöknek meg úgy kellett.

Kelt: a Ligetvédő mozgalom indulása utáni második év fordulóján, Pesten 2018. március 17-én.

 erkolcsi_politikai_elegtetel.jpg