Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Csordogál e Eu támogatás a Liget projektbe?

2019. május 19. - Garay Klára

tavho_es_talajszonda.pngÁramlik-e Eu-s pénz a Ligetbe vagy nem?

Személyes tapasztalatom is van arról, hogyan nyúlják le és használják más célra a NER lovagjai az Európai uniós forrásokat (+ vejeik, menyeik, fiaik, lányaik, kollégiumi szobatársaik). Ezeket itt és most nem mesélem el, csak bemutatom, hogyan csinálják ezt a Városligetben.

Egyaránt megtévesztve a lakosságot és az Uniót!

Mert van is benne Eu. forrás, meg nincs is. Attól függ a válasz, hogy ki kérdezi!!
Hivatalosan nyilatkoztak az Eu-nak hogy nincs a Liget projektben Eu forrás.
Ha a lakosság kérdezi, hogy honnan van erre pénzünk? Hát honnan ne lenne, hiszen ez egy olyan díjnyertes projekt, hogy az Eju is ad rá pénzt!
Szóval kedveseim! Hazudnak ám minden irányban, ahogy az a nagy könyvben elő van írva!
Haladjunk sorjában! Szép és érdekfeszítő színdarab nézői vagyunk!

Történt, hogy 2018-ban már elkezdték a Kassák Lajos utcától (XIII.ker) a Dózsa György úton végig vezetni a távhő vezetéket. Majd egy hirtelen mozdulattal a Szépművészetit megkerülve bekanyarodtak az Állatkerti körútra, hogy elérjék a BIODOMOT.
Kérdezed te szegény Lakosság, hogy minek oda a távhő, amikor azt a Széchenyi fürdő vizével fogják fűteni! Bizony ezt mondták nekünk! Szegény Zrt az, aki még ígérni se tud! De utóbb kiderült, hogy annyi vízre sajna nem kaphatnak víz kivételi engedélyt! Sebaj, majd jön az olcsó távhő és kifűti a 39 méter magas 4 darab buborékot! Akváriumostúl!

A másik ága a távhőnek a Műcsarnok mögött a régi Stefánia útra (Olof Palme sétány)… viszi a környezetbarát távhőt. Útba ejtve az Olof Palme sétány platánjainak gyökerét. és hónapok óta nyitva szellőztetik az Ajtósi Dürer sornál.

Mert, lesz ám távfűtés az István gimnáziumban és a Telekiben is….ha addig össze nem dőlnek! Nézd csak a térképet!
Miért vannak útban a Városligeti körút (Ocskay László út) hársfái? Mert itt szállítási útvonal is lesz, de alatta kényelmesen meghúzódnak a távfűtés csövei… ( Nem, nem egyszerre fektetik le az összes vezetéket! Az összehangolt és megfontolt tervezést igényelt volna, így könnyebb, Ad hoc.)
Hatalmas közmű árkot kell ám építeni ennek a vezetéknek, mert jó vastag hőszigetelő réteggel veszik körbe.
(Nem tudok szabadulni attól a látványtól, amikor a X. emeleti ablakunkból megláttam, hogyan olvad el a 30 cm-es hó, végig a távhő vezetékek fölött. De ez is mellékszál)

Az Európai Unió számára küldött jelentésből is elolvastam, hogy a Liget projektben (City Park Project J ) NINCS Eu. forrás, azt a magyar állam a saját pénzéből (és szórakoztatására) csinálja.
Én az infót betároltam a memóriámba…el is hittem….ahogy azt illik egy alázatos állampolgártól, aki feljebbvalói szavában soha nem kételkedik!
Képzeljétek a meglepetésemet, amikor megláttam az alábbi hirdetést az egyik újságban!

Imigyén adják tudtára a lakosságnak, hogy (a megállítani való) Brüsszel tolja bele a pénzt a távhővezeték fektetésbe!!!!!!
KEHOP- 5.31.-17-2017 – 00006 a TÁVHŐ vezeték hálózat bővítése a neve a kapott forrásnak!

Meg is indokolják:

  • a régi vezetékek elavultak (Itt nem is voltak vezetékek)
  • A „Kispest – Angyalföld hőgyűrű” kialakítása egyszerűen kikényszeríti a Biodom, és a Palme ház….majd további kulturális intézmények bekapcsolását a távhő hálózatba… (Természetesen, ha mindezekért nem a Városligetet dúlnák szét, nem is kellene ide távhő vezeték. Kár, hogy ez nem előbb jutott eszükbe, hogy a legközelebbi Szépművészetit és a restaurátor központot is bekötötték volna…na de mindenre ők sem gondolhatnak)
    • „ÚJ FOGYASZTÓK BEKAPCSOLÁSA A TÁVHŐ SZOLGÁLTATÁSBA, JELENTŐSEN JAVÍTJA Budapest levegő minőségét”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Normális Eu s olvasó azt hihetné, hogy a Liget tele van régi épületekkel, amelyekben a régi környezetszennyező fűtés helyett telepítenek távfűtést! De nem, Nálunk a „bővítéshez” feltétlenül a világ első tervezett közparkjába kell építeni 7 új épületet! Anélkül nem lenne lehetséges a távhő szolgáltatások bővítése! Lám, hogy megoldották azt a problémát, ami az épületek ligetbe építése nélkül nem is létezne!
      (Természetesen nem teszi hozzá, hogy mennyit ront Budapest levegőjének minőségén a Városliget letarolása, és fák ezreinek kivágása!) a kis hamis! Abban biztos vagyok, hogy ha az eredetileg tervezett gázfűtést alkalmazzák, attól azonnal megfulladtunk volna. Na de javít annyit a Távfűtés annak a levegőnek a minőségén, amelybe majd csak itt 7 hatalmas épület vendéglői, klímái, szellőző kürtői ontják a saját elhasznált levegőjüket? + a megnövekedett gépkocsi forgalom káros anyag kibocsájtása?!
  • „A távfűtés minden évben 30 ezer tonna káros anyagtól kíméli meg a fővárost.” Sokra megyünk vele, ha a Városliget öreg fái 60 ezer köbmétert vontak ki a levegőből, és közben árnyékot adtak, kikapcsolódási lehetőséget és párásították a sivatag szárazságú levegőt.
  • „Biztonságos a távfűtés, hiszen sem robbanás, sem mérgezés nem fordulhat elő!!!” Pedig dehogy nem! Hiszen sem a BIODÓMnál, sem a Nemzethy galériánál, sem a Néprajzi plázánál NEM tartották be a tűzvédelmi szabályzat előírásait! Ja! Hogy az másik veszély? Igaz!
  • Remélem rajtam kívül másnak is eszébe jutott már, hogy a Kós Károly sétány lezárása miatt hatalmas kerülőre kényszerített autósok mennyi benzint/ gázolajat fognak elfüstölni.
    DE arról biztosan készültek már számítások, hogy a forgalmi dugókban mennyi légszennyező anyag dúsul fel?!
    És vajon a parkolók keresgélése miatt köröző járművek mennyi pluszt tolnak a levegőbe?!

Szóval most itt állunk:

  • A kedves lakosság tudja, hogy mennyire jó ez a kormány, hogy őt megkíméli a légszennyezettségtől (elég neki mondani, mindent elhisz, amit elég sokszor hall…és hivatalos forrásból, nem holmi blogokban!!)
    • A Ligetben sétálók a FŐTÁV vezetékek építéséhez kihelyezett táblán NEM olvashatja, hogy Eu- s támogatásból rombolják le kedvenc parkját és a világörökség védőzónáját…, vagdossák el százados fák gyökereit,,,
      • Jobb, ha nem tudja…minek izgatni ilyen aprósággal.
    • Az a buta Eju, meg nem is sejti, hogy a környezetvédelminek hazudott projekt azt a problémát oldja meg, ami a Liget beépítése nélkül nem is létezne.
      Az Eju duplán buta, mert azt hiszi, hogy kulturális beruházás készül, közben kereskedelmi és vendéglátós üzletek sorozata épül! Régen ezt merték Gasztrofalunak nevezni. Nem örült neki a lakosság, hát átnevezték és titokban mégis megépítik!
      • Na de úgy kell az Eu-nak is és Brüsszelnek is! Mert micsoda gittegylet az olyan, amelyik nem néz utána alaposan annak, hogy mire költik a pénzét!
        Mert képzeljük el, hogy mi lenne, ha a rend őrei úgy vizsgálnák a bankrablót, hogy megkérnék: meséljen, valami megnyugtatót. És ha a bankrabló elmesélné a nehéz gyerekkorát, meg az anyagi gondjait, a cipőtlen, ruhátlan gyerekeit, a rendőrök megkérnék, hogy szíveskedjen a többi bankot is feltörni, mert azzal javítani fogja a közbiztonságot, és jelentős szociális feladatot vállal magára a gyerekei élelmezésével..
    • Mert jövögetnek ezek az ellenőrök, de nem lehet minden Euro cent mellé rendőrt állítani! Amit neki megír a kormány hűséges szolgája, ők azt elhiszik! Ennyi.
      A kormány és az ő hűséges hivatalai pedig rendelésre szállítják a megtévesztő és megnyugtató válaszokat.
    • Az újságnak kell a hirdetésből befolyó pénz, mert anélkül rég lehúzhatta volna a rolót…és különben sem vizsgálhatja a fizetett hirdetés tartalmát. A Betonkeverőnek és Távhő fektetőnek pedig tudja igazolnia kell, hogy tájékoztatták a lakosságot, a nemes célú támogatás elköltéséről!

Biztos, hogy olyanokat kell nekünk abba a csúnya Brüsszelbe küldeni, akik falaznak ehhez a csalárd üzlethez?
Biztos, hogy nem kellene erről a legszélesebb nyilvánosságnak is tudnia!?

Utóirat!
Az Ellátandó középületek nevű térképen láthatod, hogy miért kellett SOS szétverni a Játszóteret!
Mit látsz benne? Víznyerő és víznyelő kutakat és rengeteg közművet!
Érted már, hogy miért arra kell figyelned, hogy Európában egyedülálló játszóteret kapsz! Mert a játszótér alá kapsz a talajban víztározókat, szikkasztókat, víznyelő kutakat, közműveket. Ha kibírják a fák, ha nem.

Látod az 510 talajszondát…amivel a további környezetbarát fűtést/ hűtést megoldják? Lesz itt olyan környezetvédelem, hogy fű nem nő a helyén!

Látod a távhűtés vezetékeit? Na látod, hogy alig marad olyan terület a Ligetben, ahol ne lenne épület vagy közmű? És ez még nem minden!
Aljasság? Igen! Na és?

Lesz még itt meglepetés, ne féljetek! Minden lesz…csak Liget nem!

  Ha megosztod, legalább esélyt adsz rá, hogy más is megtudja, amit tudnia kellene!ellatando_kozepuletek.JPG

img_0590.JPG

img_1057.JPG

img_1059.JPG

img_0575.JPG

 tavho_es_talajszonda.png

süti beállítások módosítása