Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

A sétáló Néprajzi Múzeum

2015. december 29. - Garay Klára

Felgyorsultak az események! Valószínű, hogy a nagy beépítők azt hiszik, ilyenkor mindenki a gyomorrontásával van elfoglalva, tehát lehet bármit csinálni. Így aztán kiírták a Néprajzi Múzeumra vonatkozó legújabb pályázatot! Nem, Nyájas olvasó, nem te ittál sokat! Valóban egy szerződést már megkötöttek az Ajtós-Dózsa sarkán álló gigantikus radiátorra. Azonban hirtelen észrevették, hogy ez mégsem tetszik nekünk annyira, hát újratervezés van. (kerül, amibe kerül) Most éppen kapuszerű képződményt várunk a Városligeti fasor bejáratához.

Itt (nem) állt egykor a Városliget főbejárata (sem). Azt nem tudjuk, hova megy így az 56-os emlékmű. Lehet találgatni, hogy hova tolják a Vaskefét, hol lesz a Regnum emlékhely?

A Városligeti fasor torkolatában eddig csak a karóba húzás rémével fenyegető emlékmű állt őrt, ezentúl majd a Néprajzi

56-os_emlekmu.jpg fog.

De ilyen apróságokra nem adunk!
És tessék előkapni a zsebkendőket! Az csoda, nem lehet magasabb 25 méternél! És ennek nagyon örülünk, mi folyton, minden ellen háborgó városlakók, hiszen jól tudjuk, hogy 7,5 méter magas, kizárólag a parki funkciók használatával összefüggő épületet lehetne emelni a KÖZPARKBA! De mint tudjuk, akármikor építhetnék a 100 -szorosát is, de nem. Kérésünk meghallgatásra talált és csak a 3 szorosát építik.

De bravúros "építészeti jelekre" számíthatunk, és a régi radiátor tervező céget meg se hívták ( remélem azért gazdagon kártalanították őket és a zsűri tagjai is megkapták a járandóságukat)! Nem lenne úriemberhez méltó, ha nem így történt volna!

 Természetesen a múzeumok vándorlása nem befolyásolja a korábban és utólag produkált "egyeztetéseket", a megvalósíthatósági "számítások" is érvényben maradnak, hiszen egy-két épület erre vagy arra nem tétel, egy ekkora álomban. Ez az új projektmenedzsment! Hungarikum! Egyedülálló attrakció! Ámulj rothadó kelet és nyugat!

Nincs itt kérem semmi csudálkozni való!
A Magyar Zene Házáról is csak azt lehet tudni, hogy nem fér el a tervezett helyen ( ezt is minden fél analfabéta városlakó tudta), hasonlóan a régi/új Közlekedési Múzeumhoz...de ettől még lehet tájépítészeti pályázatot kiírni. A Nemzeti Galériáról is le tudott olvadni a Ludwig múzeum...és mégis milyen "ikonikus" lett.

A nép pedig hálás! Mert megértő és szolidáris! Az nem lehet, hogy a szervilis zsűritagok, pályázatkiírók és elbírálók, a lakáj-építészek és tájépítészek kereset nélkül maradjanak az új esztendőben!
A Biodóm méretéről és elhelyezkedéséről is csak találgathat a nagyérdemű, de biztosan nagyon szép tájat tudnak tervezni arra a 20%-nyi területre, ami kimarad a giga-hernyó alól.

Egy magára valamit is adó tájépítésznek tudnia kell, hogy milyen egy ideális táj....ebben holmi új épületek helyének nem ismerete nem zavarhatja meg.
Kár, hogy Örkény halott! Jobban meg tudta volna írni.

Búcsúzzunk el a régi , sosem volt Néprajzitól
neprajzi_muzeumujsarki.jpg

süti beállítások módosítása