Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Vakok...teszt üzemmódban

avagy hazug Vakok kertje átadás a Fehér bot napján?

2018. október 27. - Garay Klára

Olvastam egy kommentben, hogy a frissen átadott Vakok kertjébe nem engedték be azt a gyerekcsoportot, akik kísérővel érkeztek egy kis levegőzésre, és ha már megnyílt a Vakok kertje, megtapasztalták vona, milyen is lett.

Én most nagyon örülök neki, hogy nem engedték be őket!

Ugyanis NINCS KÉSZ! Építési területen pedig sem látó embereket, gyerekeket sem sétáltatunk, nem hogy vakokat!
1. akadály a bejáratnál egy burkolatlan sáv...majd mögötte még 1.

img_8751.JPG

A ház bejárata így néz ki most...de ha kész lesz a burkolat akkor is nagyon alkalmas buktató lesz a locsolócsap a bejárati járda közepében...ugye?!

 

img_8783.JPG

Pedig messziről nézve, egészen mutatós...ha az ember lát...

img_8769.JPG

Szépek a régi magasított ágyások. Nekem hiányzanak a Braille írásos feliratok. De ez az én hibám! Itt nyílván azok a vak gyerekek gyakorolnak, akik szagról és tapintásról felismerik a növényeket és megpróbálják ezt elmagyarázni a kertész bácsiknak és néniknek :-(

 

img_8762.JPG

Kérlek ne aggódjatok! Azok a gyerekek, akik be se jöhetnek a kertbe, napszúrást se kaphatnak, hiszen peckesre kifeszítve védi őket a napvitorla! Korunk új csodája! Árnyékot ad, de nem kell locsolni, és nem hullik a levele!

img_8760.JPG

Búcsúzzunk valami jóval! A kertet szét-össze-vissza buherálók életben hagyták az amerikai ámbrafát. Különleges leveleit, ki tudnák tapintani. De a kérge is különlegesen bordázott, azon is lenne tapogatni-tanulni való. Esetleg a tüskés termését is összevethetnék más növények termésével...

img_8782.JPG

de ne tegyék....mert a ház oldalában nyaktörést nem érdemes megkockáztatni. Várunk még egy évet és akkor talán készen lesz tényleg!

img_8774.JPG

És azt gondolom, hogy a vakok kiszolgáltatott helyzetével visszaélni, a nem látásukat kihasználni arra, hogy velük reklámozzák az "átadott" Vakok kertjét, az emberi aljasság magas iskolája!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr5114325603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása