Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Ispán szeretnék lenni!

2022. szeptember 29. - Garay Klára

A Magyar nyelv értelmező szótára szerint az ispán:
„.....mezőgazdasági munkásokra felügyelő, munkájukat közvetlenül irányító,  de rendszerint nagy gazdasági gyakorlatot szerzett alkalmazott.
A legtöbb ispán hírhedt volt gorombaságáról, durvaságáról......”
I.

Remélem, hogy hamarosan elnyerem ezt az állást és Budapesten lehetek ispán. Nem a kormány, hanem a városlakók és a zöld felületek megbízásából. Brutális és vérszomjas ispán leszek. Olyan intézkedésekre ragadtatnám magam, amire az ország történetében még nem volt példa: betartatnám a törvényeket!

Szolgálati járműként sem a ló, sem az autó nem jön számításba nálam, de csak úgy lehetnék hatékony, ha E - rollerre pattannék. Bármelyik nem elég jól átjárható zebránál vételeznék egyet, és HUSS, kezdődne a „határ bejárása”.
Elsőként minden felszíni parkolót megvizsgálnék: teljesítették-e a 2016-ból származó KÖTELEZŐ parkoló fásítást?
Lefényképezném, hogy minden 10 férőhelynél nagyobb felszíni parkolóban van e elegendő fa. Azaz minden 6. után 1 lombos fa.
- Ha nincs, üzenetet hagynék a terület tulajdonosának. pl. a szélvédőjére tűzném, hogy mulasztásos törvénysértésben van. (cégek, magán haszon-húzók stb)
Nagy reményeket fűzök ezen intézkedésemhez. Kossuth Lajos népének még egyszer kell üzenni, hogy hadba szálljon. Egy nem elég.
Várnék 30 napot, és ha nem kapok garanciát arra, hogy az ősz folyamán pótolják a hiányzó fákat, foganatosítanám a következő lépést.
-  Pellengérre állítanám őket, néhány kellemes órára. a saját parkolójukban. A tűző napon, szakadó esőben, hevenyészett ketrecbe zárva, bárki megdobálhatná őket egy marék (akciós, rohadt) gyümölccsel, záptojással. Utóbbit asztmások ingyen igényelhetnék a piacokon.
A videót feltenném a netre, bárki szelfizhetne velük: Így jár minden parkoló tulajdonos, aki nem fásítja a parkolóját.

  • Ha szabadulása után egy héttel még nem biztosított forrást a fásításra, jöhetne a kaloda. A kerület főterén. Csinos ülő kalodára gondoltam, amiben a feje, keze, lába zsibbadhatna fixálva, amíg gondolkodik azon, hogy hogyan oldható meg legjobban ez a fásítás.(A FŐKERT és a főváros javaslatai közismertek a környezetünkért aggódók körében. Ajándékba kellene adni egy egy kötet a parkolót nem fásítóknak.)

Optimista vagyok. Tavaszra egy kisebb erdőnyi fával gazdagodna a város.
Közben dolgoznék kicsit a törvényalkotók agyán is, hátha kijavítanák az OTÉK- ban azt
a butaságot, hogy egy nagy lombú fa ültetéséhez és életben maradásához elég lenne 1m2.
Nem véletlenül ír elő a 346/2008.XII.30. kormányrendelet 1,5x1,5 métert. Még ez sem elég nagy, ha a fa nőni merészelne, de 30-40 évig elég.

Pár év múlva nem lenne 50 fok az autókban, a hősziget hatás csökkenne, a levegő minőség javulna, mert a mi fásítóink természetesen öntöznék, gondoznák is a fáikat.
Fellendülne a faiskolák forgalma, és boldogan élnénk addig, mint a nálunk boldogabb országok lakói.
Miről jutott eszembe: a fotókon 2 új hatalmas felszíni parkoló a XIV kerületben.
Szőnyi út-Mexikói kereszteződés és Állatkerti krt- Kacsoh Pongrác sarok a ParkolóZoona
Nézni is rossz mindkettőt.itt a ParkolóZoona

 

img_0726.JPG
img_0805.JPG

süti beállítások módosítása