Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Partnerek voltunk a NER-ben :-)

2016. április 17. - Garay Klára

Hiszem, hogy a VÉSZ és módosításai egyszer elrettentő például fognak szolgálni arra:

-          hogyan nem szabad jogszabályokat alkotni szándékaink megvalósításának megalapozására,

-          hogyan nem szabad korlátozni a véleménynyilvánítás szabadságát,

-          hogyan nem szabad félretájékoztatni a lakosságot az életét érintő kérdésekben,

-          micsoda képmutató, álszent magatartás vezet oda, hogy városokat tönkretegyünk környezetvédelmi szólamok mögé bújva,

-          hogyan képes a hatalom önveszélyes projektek mögé lakossági támogatást szerezni a bio-, történeti, világszínvonalú, egyedülálló, Európában a legnagyobb kifejezések használatával.

Döntést nem igényel.

 

Az OTÉK felfüggesztésében nagy gyakorlatot szerzett VÉSZ a módosítás után ezt a törvénytelenséget a legmagasabb szintre emelte. Így válik lehetővé, hogy:

-           a régi vidámpark helyére épülő Biodom fedett területe zöld felületnek számítson,

Döntést nem igényel.

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztésére irányuló Pannon Park és Mesepark projektekhez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 48/2015. (III. 12.) Korm. rendelet 5. § (3) bekezdése szerint: „A Beruházással összefüggésben a telek előírt legkisebb zöldfelületébe a telek zöldfelületével azonos módon beszámítandó a Pannon Park fedett parkjának zöldfelülete is.”

A VÉSZ módosítása során a magasabb rendű jogszabály előírásától nincs lehetőség eltérésre.

 

-          Állat és Növénykertnek legyen nevezhető az így beépített terület annak ellenére, hogy a kötelezően előírt 40% helyett a 25% is csak szökőkutakkal, vízmedencékkel és csobogókkal teljesül,

Döntést nem igényel.

 

A „K-ÁN-2” jelű építési övezetre előírt legkisebb zöldfelületi mérték a hatályos VÉSZ-ben jóváhagyottal azonos, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében a különleges területekre előírt 40 % legkisebb zöldfelületi aránytól való eltérésre kapott BDH/010/00100-3/2014. számú engedély alapján. Ez a tervlapon feltüntetésre kerül.

 

 Olvassátok el, és szörnyülködjetek! Balkéztől az észrevételem, jobbtól a lesöprés az asztalról.
Mit tehetnek szegények, ha "magasabb jogszabályt" hoztak rá, hogy zöld legyen ami nem az?

És ha már engedélyt adtunk önmagunknak, hogy nem kell zöldnek lennie az Állatkertnek sem...hát akkor konzultálhat a lakosság, úgyis a falra hányja a borsót.

De elmondhattuk a véleményünket....a válaszokat nem merték az arcunkba vágni. Csak jegyzőkönyvbe vették és elfogadtatták a "fővárosi településfejlesztési és környezetvédelmi bizottsággal" és nincs kétségem, hogy el fogják fogadni a képviselőin is. Ezt érdemeljük? Meg lehet velünk ezt tenni? És úgy, hogy ezeket a bizottsági embereket nem vonja kérdőre senki? Ahogyan a törvénytelen jogalkotást sem jutalmazzák a választók?

 

süti beállítások módosítása