Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Útjavítás Ingatlanfejlesztő módra

2016. május 31. - Garay Klára

Néhány nappal ezelőtt a Közlekedési múzeum előtt megjelentett az útépítést jelző táblák. Csudálkoztam is nagyot! Hinnye az áldóját, kell a jó út a bontási törmelék elszállításának?Vagy kétszer kaszál, aki 2x épít utat című szappanoperát nézzük?

Hát hétfőn kiderült, hogy az utat lángvágóval, darus kocsikkal és szállító járművel építik.
Milyen utat kell így javítani? Nos azt, amelyiket egykor az Erzsébet híd pillérei és láncai tartottak, és az utóbbi közel 40 esztendőben már nem járművek közlekedtek rajta, hanem gyerekek és felnőttek csodálták a Közlekedési múzeum előtt.

img_1283.JPG

Most ezeket az alkatrészeket gondosan levagdosták az alapzatról. és elszállításra készen lehajították a Feri bácsi által évtizedekig gondozott virágok közé. Hja kérem, a haladás rombolással jár.

Álldogál itt évtizedek óta néhány úton álló, kőember. Ezeket is el kell takarítani, ha újra fel akarjuk építeni a múltat! Menjen mindjárt elsőként ez a Clark Ádám nevű figura. Már a neve se hangzik jól.

img_1277.JPG

Mehet a levesbe! Hogy hova ment? Nem tudjuk, de nem is érdekel senkit.
Azt hitte tán, hogy holmi Lánc-hídak építésével jogot szerzett arra, hogy itt álldogáljon...ezen a város széli libalegelőn? Nem úgy van a'! Most megmutatták neki, ki itt a falkavezér.

Íme a hűlt helye:.....Valami baj van! Nem enged feltölteni 2 képet sem. Így sajnos töredékes marad a beszámoló....Nincs ott, nézd meg :-)

 

Vagy itt ez a másik fura nevű Jedlik Ányos?! Ez a szódavíz készítő szerzetes?img_1273.JPG

Elsétált szépen az "útjavítás" alatt. El sem köszönt a kapufélfától sem.

img_1331_1.JPG

nem engedi megfordítani...pedig álló kép! Ez a Jedlik...már mit meg nem enged magának?! Már csak azt kellene tudni, hogy a Vaskapuból származó hatalmas kővel együtt sétáltak el, vagy külön utakon járnak?

Na és az utóbbi idő számos rejtélye közül az egyik: A Közlekedési űrhajózási szárnyának felállványozása is út...a jövendő/ elmúlt boldogság és nemzeti hősiesség irányába. img_1321.JPG

Tessék megnézni azt a gondosságot, amivel az INGATLANFEJLESZTŐ óvja azt a szegény fát! Az a szép, dús lombú bálványfa, ami feszeget járdát, eltakar kilátást, ablakot, de itt védik, óvják, kerülgetik.

200 méterrel arrébb, a Hungexpó irodáknál kivágták, mert invazív! Itt nem invazív. Ugyan nem tudnak majd tőle dolgozni, darabokban törik majd le a lombja, de lássa a lakosság, hogy mi szeressük ám a fákat! Itt csak elkerülik az állvánnyal, de a Szépművészeti mögött, még deszka kerítéssel is védik a törzsét! Ugyan ne mondd már, hogy ez kettős...vagy hármas mérce! Ez csak a fák objektív, szakszerű értékelése. :-)
Hozhattak volna rá törvényt is, hogy ez az a fa, amit akkor és úgy értékelünk, ahogy úri jó kedvünk diktálja.

Nincs itt semmi látni való! Tessék tovább sétálni. Tovább sétálunk és örömmel nézem, ahogyan egy apuka a kisfiával ismerkedik a hajólapáttal. De vajon miért van ez is körbe kerítve?

süti beállítások módosítása