Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Rétvári válaszol

2017. október 15. - Garay Klára

Rétvári válaszol

Azt álmodtam, hogy a Parlamentben ülök és egy képviselő kérdésére Rétvári válaszol! Ez önmagában is nagy szó, na de a válasz őszintesége egészen szokatlan.

Tisztelt Képviselő úr! Kérdését éppen a legjobbkor tette fel! Éppen újabb változást akartunk bejelenteni, és örömömre szolgál, hogy végre, 4 év után 1x az igazat, csakis az igazat mondhatom Önnek!
Készíttettünk parkfejlesztési terveket, melyeket mindenütt népszerűsítünk, hogy a lakosság megmaradjon abban a hitében, hogy szándékunkban áll a Ligetet parkként megújítani! Pedig eszünk ágában sincs! Ha lenne, a letarolt épületek azbeszttel szennyezett területeit parkosítanánk és a megígért fejlesztéseket ott valósítanánk meg. Képzelje el, milyen lenne a Hungexpo telephelyen sportpályákat, futókört, kutyafuttatót építhetnénk. Tényleg nőne a zöld felület, tényleg park maradna! Na de akkor hová lennének az ÁLMAINK!?

img_5287.JPG
Ehelyett mi az Állatkórház/ Főkert szeméttelep elbontása után építünk kutya játszóteret a Hermina út mellé! Igen, képviselő úr, fél éve oda még Üzemeltetési központot terveztünk, de terveink gyorsabban változnak a változékony Holdnál. Így most oda kutya játszóteret terveztünk! Természetesen a volt Hungexpo/FŐKERT/Állatkórház maradvány épületeket majd ugyanúgy nem bontjuk, mint a többi épületet, hanem eldózeroljuk. Így biztosabban szóródik szét a benne lévő azbeszt és gyorsabb, olcsóbb megoldás! Ugye milyen ötletesek vagyunk! Nem vacakolunk veszélyes hulladékokkal! Élni is veszélyes! Gondolkodjunk pozitívan!.

Tudjuk, hogy a hely maga erre alkalmatlan, de nem érdekel bennünket, hogy az egyik végében a Vakok egyik intézménye, a másikban az Albert Schweitzer Szeretetotthon idős lakói hallgatják majd hajnaltól késő estig a szórakozó, marakodó kutyákat és gazdáikat.

img_5293.JPG Azért építünk előzetes hatásvizsgálat nélkül, hogy semmire ne kelljen tekintettel lennünk. Az idősekre, a betegekre, a kutyásokra, SENKIRE! Érti képviselő úr! Milliók egy miatt! Mindig is így volt a történelemben! Mert ha a Kós Károly sétányt lezárjuk, a Hermina fogja elnyelni az M3-ról lezúduló forgalmat. A kutyások és ebeik a hatalmas zajban, szmogban tölthetik vidám perceiket, ahelyett, hogy szokásuk szerint mindannyian a város zajától elhúzódva, a Liget belsejében töltenék a szabadidejüket. A Liget belsejében nem lesznek kívánatosak a kutyák….kirakjuk tehát őket a szélekre. Forgalom van? Na és? Zaj van? Igen! Szmog van? Igen, és akkor mi van? Minket nem zavar. Valahogy csak meg kell tizedelni a kutyásokat. Nehogy má’ a nyúl vigye a puskát! Nehogy má’ szabadon kutyázhassanak az épületeink között!!

Tudja Képviselő úr, építünk ám sportpályákat is a környék iskolásainak! 200 méteres futópályát! Ami éppen 200 méterrel hosszabb, mint a jelenlegi futópálya, de kamaszok sportolására nevetségesen kicsi. Előbb kell ezeket a jó cselekedeteket megtennünk, mint ahogy elkezdenénk építeni a mélygarázsokat, múzeumokat, színházakat. Az új épületekkel ugyanis sokkal több sportolásra alkalmas területet pusztítunk el, mint amennyit építünk.

img_5290.JPGMegszűnnek a PECSA mögötti tengo-, foci, tenisz-, és gördeszka pályák…adnunk kell valamit, hogy tovább tolhassuk a gondoskodó Ingatlanfejlesztő dumát!

Nekik is a széleken a helyük, az épületeknek kellenek a belső területek! Nemzeti galéria, Zeneház...ezek a LIGET lét elengedhetetlen kellékei! hihihi---hahahahaha.
Nőne is a zöld felület, ha az elbontott épületek helyére sportolási funkciókat, fákat, bokrokat telepítenénk, de akkor mi lenne a nagyon merész NAGY álmunkkal, a Liget elpusztításával!?
Ezért a sportfunkciókat az ép, egészséges és barátságosan tágas Liget-részre, a Vakok kertje és az Olof Palme sétány közé helyezzük el.

img_5299.JPGRengeteg fát kivágunk, rengetegnek elvagdossuk a gyökerét és magától elpusztul. De változatlanul bevetjük a „nulla túlélési eséllyel átültetjük az idős fákat” című színdarabot is, hiszen van nekünk nagy zöld rendezőnk, aki a legjobban tudja, mivel lehet hülyíteni a lakosságot! Ő világbajnok ebben a sportágban! Majd ültetünk néhány selejtes fát is, és a lakosság hívő része ettől mindjárt le is nyugszik! Még lejjebb, mint ahova eddig leszedáltuk őket a nemzeti nagyság (illúziójának) visszarendezésével.

img_5303.JPG
Hogy itt óriási a zaj? Igen…de még milyen lesz, ha az Ajtósin dübörög a szállítás a Felvonulási téri épületekhez! És el kell hordani onnan több száz köbméter földet, hogy a 15-20 méteres mélységbe lejussanak! 15 lépésre lesz a mindennapos testnevelés attól a helytől, ahol a szállítás forgalma a Stefániáról bemegy az Ocskay útra. És? Itt halad majd a szállítás a Palme házhoz is. Aki nem bírja a városi szmogban testnevelést, az ne akarjon érettségizni! Itt még mindig jobb helyen lesznek, mint az összeomló félben lévő szomszédos iskolákban, ahol bármikor rájuk szakadhat a plafon!!

img_5312.JPG

Itt csak jó előre kivagdostuk az összes cserjét, hogy jól lássák, hallják, szagolják a 2x3 sávos út forgalmát! Nem az iskolának, az életnek tanítunk!

Nem kell annyit nyafogniuk a mai fiataloknak! Nekik is áldozatot kell hozniuk a mi nagy álmunkért!
Mi az életre neveljük az ifjúságot! Ez, ilyen lesz az életük! Időben meg kell tanulniuk, hogy NEM SZÁMÍTANAK!

Tudja Képviselő úr! Mi csak úgy kedvünkre építgetünk ezt-azt, ide-oda. Például a Feszl pavilonok! Valóban ráfért a területre a rendezés, de mi a fenének kellettek oda orientalista pavilonok?

img_5285.JPGHogy szék, és üdítős rekesz tárolónak használjuk…és a gagyi-árusítással újra leamortizáljuk?

img_5282.JPG

img_5281.JPG

Na, látja Képviselő úr! Azt csinálunk, amit akarunk! De mert Ön kitartóan kérdezget bennünket, tartoztam Önnek ezzel az őszinteséggel!

Ezen a ponton felriadtam! Gyorsan le kell jegyeznem, hogy megoszthassam az olvasókkal.
Amikor belerúgtam az ágy lábába, fel is ébredtem.
És emlékszem: ezt a videót néztem meg elalvás előtt:

https://www.youtube.com/watch?v=TTca2fas-ro

Talán ez ülte meg a gyomromat! Pedig örülhettem volna, hiszen volt idő, amikor Zugló országgyűlési képviselője szót sem kapott a kulturális bizottság ülésén!

Fejlődik a jogállam :-(!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása