Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városligeti képeskönyv

megtévesztésünkre

2018. március 25. - Garay Klára

img_9822.JPGA Beton Budapest Zrt mindig meglep valamivel bennünket, tudatlan városlakókat. Lassan több a Ligetben az információs tábla, mint a fa. Na akkor induljunk el...ne vesszen kárba a sok finom információ.

Ime itt ez a 4 csörgőfa. Mind a 4 kapott egy táblát, melyen hírrel hirdetik, hogy ezek átültetés útján kerültek a Ligetbe ( 2014-ben) a Madách tér fátlanítása idején) Sajnos nem említik, hogy egy civil szervezet erőszakolta ki, hogy ne kivágják őket, hanem átültessék. Ha jól emléxem, a Levegő munkacsoport a felelős ezért. Köszönjük.img_9821.JPGMegtudhatjuk tehát a latin nevét is....meg, hogy Ázsiai származék, és valóban szépen színeződik a levele ősszel, tavasszal szép a virága, és zörgeti a szél a száraz termését télen.
Van, amiben szeretjük a behurcoltakat.

Véletlenül elfelejtették megemlíteni, hogy akár már invazívvá is nyilváníthatnák, hiszen minden gondozatlan helyen megtelepszik, és szaporodik, mint a bolond...vagy jobban. Érdemes megnézni a Hermina TOWER előtti szaporulatot...meg a szomszéd kerteket,,, vagy az Árpád híd pesti felhajtóján a rézsűt...mindenhol ott van, ültetés nélkül, magról kelve, tömegesen. Százával.

A Ligeten belül nem tud kivadulni, mert kaszálják a füvet. ! De ha valami, akkor a csörgőfa átültetés sikere NEM használható annak bizonyítására, hogy "sikeres lehet idős fák átültetése". .

1. a csörgőfa, ha nem a járda betonjába ülteted, megmarad. Ez a szuper életképesség az alapja a kontrollálatlan terjedésnek is. Tehát ha átülteted a csörgőfát, az ostorfát, az életben fog maradni, hacsak el nem baltáztál valamit...nagyon.

A 2. Ezek a csörgőfák az átültetésükkor maximum 30 évesek lehettek...de inkább 20. Normális országban, normális szakemberek agyában ez a sikeres átültetés életkori felső határa.

Na de hogy erre hivatkozva akarjatok átültetni 110 éves platánokat a Rondóban, a Vidámparkban, és bárhol, ahol építkezni akartok, bármelyik fát, amelyik útban van, és amit nincs pofátok kivágni ..a pofátlanság netovábbja.

Elég, ha csak picit jobbra fordítjátok okos fejecskéteket és megnézitek a Közlekedési múzeum előtt/ mellett álló fenyőket. Ezeket akarjátok átültetni? img_9792.JPG

Vagy az lesz a következő, hogy kapnak ők is táblát: Ime a fenyők, amelyekre a kertészek azt mondták/ írták, hogy "eredményes átültetésükre nincs esély", de megrendelői igény alapján átültethetjük.

img_9793.JPG

Érti mindenki ugye, hogy ez mit jelent. Nem vághatjátok ki, hát más módon pusztítjátok el. 2 lépésben. A favágás legdrágább és legértelmetlenebb módja az átültetés (ebben a korban és méretben, ezeket a fákat)

Vagy azt hiszitek, hogy a lakosság minden tagja hülye, és arra vár csak, hogy örülhessen valamilyen általatok kitalált jó hírnek?

Ja! Köszönjük, hogy elkezdtétek a tájékoztatást a fakataszterről! Igazán megható.

Az alábbi fasorhoz is kérem megírni, hogy hol van felsorolva a fasorok között. Mert én nem találom...pedig igencsak kerestem.

img_9823.JPG...és mi van a szép fekete palánkotok mögött? Hát a fasor (rosszul kiegészített), másik oldala.

Egy helyes kis táblán elmesélhetitek, miért is tüntettétek el a Városligeti fasort!

Érdekes mese lenne az is. Figyelj haver! Csak az igazat! A teljes igazat! A színtiszta igazat!

Isten titeket úgy segéljen!

 

A Beton Zrt parkot építtet!

magántelken......közpénzből...meg akárki által okozott kár helyreállítására????

Tudom, hogy azt hiszitek, már nincs olyan alávaló csalás, amit a Beton Zrt nem követett el. De mindig, mindent lehet még jobban csinálni! A Pofátlan, Alávaló, Csalást és Hazugságot is! Nagyban. Úgy érdemes! A sztori:

Betonék Tervezési szerződést kötnek a kertészeti céggel a park-rekonstrukcióra. (A Cég nevét nem írom, ki, mert mi a fenét csinálhatnának?!)

A tervezés 2 hónap alatt 44 millióval drágább lett. Tavasz van, gondoltam, hogy hő hatására kitágulnak az árak. De olvasom tovább, hogy hol tervezik azt a "kertet"!

Hát, mit ad Isten...a Liget projekt keretén belül, de az immáron magántulajdonban lévő Műcsarnok telkén! Az MMA tulajdonába privatizált Műcsarnok telkén, amit 2013-ban telekkönyvileg átadtak az MMA-Nak?!  Infarktus túlélve...mert már nagyon edzett a korrupcióméter az agyamban.....olvasok tovább.gyaszjelentes.jpg

mucsarnok_kivetel.JPG

Ebben a szerződésben már nem csak a magántulajdonban lévő Műcsarnok telkét parkosítják közpénzen, hanem hozzácsapták a megmaradt Városliget területén lévő, a vizes Vb által végletesen leamortizált Washington sétányt is. Ahol pedig rövidesen közműfektetést és a zene házának építését tervezik megkezdeni.29388897_2083298758401134_7132423966789992448_n.jpg

29496501_2083332011731142_7035770379243094016_n.jpg

De enélkül is teljesen abszurd...hogy vizes Vb utáni parkrendezést is a Liget projekt költségvetéséből valósítják meg! Egy olyan szerződés keretében, amelyben az MMA magántelkét parkosítják!

Az átláthatóság és a korrekt, tiszta elszámolás, minden építkezésre és funkcióra elkülönített tételes könyvelést ír elő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Senkinek nem szúrnak szemet ezek az égbe kiáltó törvénysértések, átlátszó lopások??

Összegezve:

1.Liget projekt....kiveszik a Ligetből a Műcsarnokot...odaadják az MMA-nak...de azért a telkét parkosítják a Liget projekt pénzéből (Történik ez a 29732/10 hrsz területen)

  1. Megrendeztük a Vizes vb-t...amely a tervezés és a végrehajtás minden fázisában organikusan drágult...megépítik az óriási lelátót....építési engedély nélkül....tönkre pusztítják a Ligetnek a Műjégpálya és a tó körüli részét....a Washington szoborig......majd a tönkre tett parkrészt NEM a vizes VB költségvetéséből újítják fel, hanem abból, amiből az MMA telkét parkosítják!!!!

(Történik mindez a 29732/11 hrsz telken)

Ez a két pont önmagában alkalmas arra, hogy soha az életben ne derüljön ki, hogy mennyibe került a Vizes VB és mennyibe kerül nekünk az úgynevezett Városliget megújítása projekt!

Ráadás:

  1. Az MMA telke (29732/10 ) ugyan magánterület...de használható még arra is, hogy az épülő Néprajzi múzeum tűzoltó berendezéseit rá telepítsék, mivel az nem fér el máshol!!!!!
    Szóval a Néprajzi múzeum sem fér el a neki kijelölt helyen!

    És NEM ez egyetlen téma a Liget projektnek elkeresztelt környezetpusztítás történetében!

Közben tolják az arcunkba, hogy teret adnak,...meg épül.,..meg egyre zöldebb. És egy sor nem túl sok agysejttel megáldott honfitársunk ehhez lelkesen tapsol!

Milyen ország ez? Meddig mehet ez büntetlenül??????????????