Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Van-e szaga a művészetnek?

vagy mi bűzlik itt?

2018. május 12. - Garay Klára

A pénznek nincs szaga. Tudjuk.

Kár pedig, hiszen a nyomozó hatóságok dolgát nagyon megkönnyítené.

Na de van-e szaguk a művészeteknek? Természetesen azoknak sincs, hiszen a „művészet” olyan emelkedett dolog, hogy a kérdés fel sem vetődik. Így azután a rá való hivatkozással felkent papjai, azt csinálhatnak, amit nem szégyellnek.
Ha múzeumba kerülő művészetekről van szó, akkor különösen értelmetlen a kérdésfeltevés: fogják-e fűteni/hűteni, hova fogják kivezetni az égéstermékeket, és vendéglátó egységek szellőzőit, a klímák zúgását ki élvezi majd? És hogy ezeknek másokra bármilyen - nem pozitív - hatásuk lenne?
A kérdés feltevése is szentségtörés.

Ezt látta be a kormányhivatali engedélykiadó céggé vált 

Pest Megyei Kormányhivatal

Érdi Járási hivatalának

Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya.

Ez a főosztály szüntette meg ugyanis a  Szépművészeti Múzeumban üzemelő „ P1 és P 2 légszennyező pontforrás működési engedély kiadása iránt indult eljárás”-t.

A működési engedély kiadásához ugyanis teljesülni kellene néhány feltételnek:

  • Biztosítani, hogy a légszennyező anyagok levegőbe kerülésének határértékeit betartják.
  • és teszik ezt a lehető legjobb technika alkalmazásával
  • Ezt akkreditált mérő szervezettel igazoltatni kell…
  • „…előzetes tájékoztatást kell benyújtani a Járási hivatalhoz, melynek tartalmaznia kell a mérés pontos helyét, idejét, a mérést végző szervezet megnevezését, illetve akkreditációs számát. A tájékoztatást legkésőbb a mérés megkezdése előtt 2 héttel be kell nyújtani a Járási hivatalhoz, egyúttal megadva a kérelmező részéről a kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségét.”
  • A rendeltetéstől eltérő üzemeltetést dokumentálni kell és azokat az ellenőrző hatóságnak bemutatni.
  • A berendezések műszaki állapotát fokozottan és folyamatosan ellenőrizni kell.

Ugye, hogy sokkal, de sokkal egyszerűbb ennél, ha az eljárást megszüntetik?

És kérdem én: akkor most engedély nélkül működik ez a 2 „légszennyező pontforrás”? Honnan fogja megtudni a lakosság és a látogatók, valamint a turisták, ha ez a „2 légszennyező pontforrás” nagyobb káros anyag kibocsátással üzemel, mint a megengedett?
Ki védi meg az Állatkert Természetvédelmi területét a rá hulló égi áldástól, ha nincs is kijelölt hatásterület?

Ki védi meg a MÁV kórházból lett Honvéd kórház betegeit és dolgozóit a Dózsa György út hatalmas légszennyezettségére rárakódó újabb és újabb „légszennyező pontforrások” hatásától?

Nem is lenne kis magyar abszurd…ha nem történhetett volna meg, hogy a Szépművészetinek egyedi (padló)fűtése lett, miközben előtte halad el a Városligetbe épített buli-helyszínek távfűtése!

Gondosan és körültekintően tervezték meg a „projektet”!

Lesz mit kutatniuk a jövő jogtörténészeinek, vitatkozhatnak a környezetkutatók, urbanisták, közigazgatási emberek: mindez hogyan történhet meg 2018-ban Magyarországon?

Két hét ingyenes Román-csarnok látogatás…és nem nézünk a dolgok mögé, minden meg van bocsátva, tessék csak folytatni tovább, mindent törvénytelenül! Hiszen a múzeumnak nincs szaga! De itt valami nagyon bűzlik az biztos!

 Padlófűtés és olajradiátor
img_9873.JPG

Ezek lennének a szerviz ablakok?

 

img_9915.JPG

süti beállítások módosítása