Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Természetvédelmi szakemberek az utcán?

Ott van szükségünk rájuk! Pont!

2018. november 11. - Garay Klára

Aki követi az eseményeket, azt nagy meglepetés nem érhette most, amikor a Földművelési minisztériumból elbocsátanak vagy 300 természetvédelemben jártas szakembert!

A lépés teljesen várható következménye volt szeretett kormányunk eddigi tevékenységének! Ahogy a fidesz másodszor is hatalomba került, kirúgta az összes Nemzeti park vezetőt, hogy felparcellázhassa a Hortobágyot, megszüntette az önálló Környezetvédelmi minisztériumot. Lefokozta államtitkársági szintre. Majd azt is megszüntette…

Sem az ország, sem a hivatalok dolgozói nem szóltak egy szót se, hogy ez így nincs jól. Mindenki fogta a székét és végezték a látszat tevékenységeket.
A következő lépés, amikor még az Illés Zoltán vezette államtitkárságot is megszüntették, és beolvasztották a Mezőgazdasági vagy Földművelési vagy éppen hogy hívják minisztérium alá.

Senki nem szólt, elhitték a népek, hogy csak "átnevezés, átszervezés".

Pedig csak a hülye nem tudja, hogy az ipari mértékben termelő mezőgazdaság és a természetvédelem ellentétes érdekű felek. Tehát, hogy a mezőgazdaság felügyelje a környezetvédelmet, és nem fordítva, az teljesen abszurd.

Bár érthető abban az országban, ahol az agrárbárók az Eu. terület alapú támogatásából (is) meg akarják szedni magukat, munka nélkül, földművelés nélkül.(műkörmös feleségükkel együtt). Így végezték ki Kishantost is...  az ország kussolt!

Nem az én gondom…mondják sokan. Pedig DE!
Miért nem tetszettünk erélyesebben tiltakozni Kishantos elrablása, a Hortobágy felparcellázása, a környezetvédelem TELJES intézményrendszerének szétverése, Áder környezetpusztító János minden aláírása ellen?
Mert nem közvetlenül a személyünk ellen irányult? Csak az ország természeti környezete, talaja, vize, levegője ellen irányultak ezek a döntések?
Bizony kellett volna tiltakozni akkor is.

Amikor 2018. január 1-től megszűnt a Környezetvédelmi hatóság is, csak cégtáblát cseréltek. Lett belőlük az Érdi kormányhivatal természetvédelmi főosztálya.

Senki nem szólt, hiszen az ország lakosságának 99%-a nem tudja, hogy a hatóság felügyeleti jogot gyakorol, előír, megtilthat. A kormányhivatal pedig pecsétet nyomogat a kormány megrendelésére.
Így sikerült a „beruházóknak” minden törvénytelen építkezést engedélyeztetniük. Nem volt belőle országos felháborodás. Nem tiltakoztak a „természetvédelmi szakemberek”.
A létezésükről sem tudtunk.

Amikor a Közigazgatási bíróság egymás után mondta ki, hogy a Városliget beépítésének folyamatát közigazgatási és állampolgári jogsértések ármádiája kíséri…akkor sem hallatták a hangjukat.

Megúszásra játszottak? A kisembernek úgysincs semmilyen érdekérvényesítő képessége? Igen. Nincs. Akkor is szolgáltak tovább, nem zavarta őket.

Ők sem szóltak, mi is egyre csak a „ne szólj szám nem fáj fejem” bölcsességével védtük védhetetlen közönyünket:

Most van országos felháborodás, szimpátia…mert, elbocsátanak 300 embert.

Kormányunk eddig tönkretette az összes nemzeti parkot, a Natura 2000 területeket. Elővásárlási jogot adtak önmaguknak a Világörökségi területekre... tiltakozás sehol.

Jajjajajaj, most mi lesz 300 hivatalnokkal?

Ugyanaz, mint azzal a több ezer emberrel, akik emiatt a bűnbanda miatt vesztették el az állásukat, kényszerültek külföldre, mert élni és dolgozni akarnak!

Ugyanaz, mint nagyon sok jól képzett környezetvédelmi szakember választhat: itthon akar munkanélküli lenni, vagy külföldre távozik Esetleg új szakmát keres, mert Magyarországon nincs szükség környezetvédelmi szakemberekre!

Most krokodilkönnyek hullanak, mert 300 olyan embert elbocsátanak, akiknek szakmai munkájára évek óta nem tart igényt az ország, a kormány, a munkaadójuk.

Vajon az érintettek elkezdenek ezen gondolkodni…esetleg tiltakozni?!
Esetleg sorstársakkal közösséget keresni? Szolidaritást vállalni és segítségért kiabálni?

Vagy kussolnak tovább és egyéni túlélési technikákat dolgoznak ki??

Vagy ők siratták azokat a környezetvédelmi szakembereket, akik évek óta küzdenek megélhetési gondokkal vagy kényszerűségből biztonsági őri állást vállaltak?

 

Senki nem szól az ellen sem, hogy az Érdi kormányhivatalban viszont egyre szaporodnak azok a „szakemberek”, aki bármilyen kiemelt kormány-közeli építkezésről kimondják, hogy „nem kell környezeti hatástanulmány”. Akkor sem kell, ha egyébként kötelező. És úgy szaporodnak a főosztályvezetők, mint a papucsállatka. Osztódással.

Senki! Se újságíró, se jogász, se környezetvédő nem teszi fel a kérdést: ők a bűnpártolásért kapják a fizetésüket?
IGEN! Arra hoznak jogszabályt, hogy a pecsételő hölgyek és határozat hozó urak felmentést kapjanak a szakma szabályainak betartása alól, hiszen ők a jog betűje szerint járnak el. (Egyébként nem! ….Még azt sem.)

Az ő kinevezésükről, előléptetésükről színes, mosolygós cikkek jelennek meg. Róluk minden állampolgár tudhatja, hogy a bibliával kelnek és fekszenek, a Hivatali etikai kódexet eszik reggelire. Miközben büntetlenül sértenek törvényt, vesznek el állampolgári és emberi jogokat, asszisztálnak az ország természeti és épített örökségének szétrablásához.

Őket ezért fizetjük! Igen sokat tesznek, és megfeszített munkával biztosítják, hogy a városban kő kövön és parkban fa ne maradjon, hogy mobilgát legyen még a Városligeti tavon is, felhőkarcoló karcolja az égre a kormány kedvenc olaj-társaságának nevét, ott ahol békésen folydogál a Duna, és lehetne testet lelket megmelengető parti fövenyen heverészni, és bámulni a kacsákat.

Ezt csöndben tudomásul vesszük?

Bizonyára, ahogyan eddig is mindig mindent tudomásul vettünk.
Végtére is olyan teljesen mindegy hogy eközben ülnek-e szakemberek a minisztériumban.
És egyáltalán! Hány szakember NEM kell az országban várható ökológiai katasztrófa bekövetkezéséhez? Politikai és ország imázs - döntésekhez, intézményesített szabad rabláshoz mekkora asszisztencia kell? Ez kommunikációs kérdés, nem környezetvédelmi!
Képezzék át magukat lakáj újságíróvá, hogy megírják: mindez milyen jó nekünk! Ott van munkaerő felvétel.

 

De semmi gond! A szemétszállítás komoly környezeti gondokhoz vezet. A környezetvédelmi szakemberek meg vezethetnek kukás autót. Az alacsonyabb beosztásúak integethetnek hátul, a szabad levegőn, amikor leugranak a következő kapunál álló kukához.

 Dolgos kézre ott van igazán szükség!

 Napernyő! Az igen!img_5273.JPG

Füst-okádás: az is igen.

img_5283.JPG

Látvány faültetés DÉZSÁBA? Az is igen!

img_5289.JPG

Zászló erdő? Az is jöhet!

img_5292.JPG

Nálunk az oroszlán popsija alatt is fa nő! Minek ide minisztérium!

img_5278.JPG

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása