Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Meghalt a király! Éljen a király!

2019. október 20. - Garay Klára

Meghalt a király! Éljen a király!
Egykor így búcsúztak a királytól, amikor meghalt és megnyílt az út az utódja előtt.

Ugyanezzel a lendülettel köszöntötték, éltették, kvázi szerencsét és jó munkát kívántak az új királynak.
Nem így tesz a sajtómunkások hada Budapest nagy többséggel megválasztott új polgármesterével! A kormányszolgálati médiától nem vártunk mást, nem csodálkozunk.
Annál inkább megdöbbentő az INDEX bombasztikus főcíme: Karácsony nem tudja leállítani a Liget projektet! Kalákába szerveződik hat újságíró és hangyaszorgalommal sorolják, hogy mely területeken nem tehet semmit Karácsony Gergely. NEM kérdezik a főpolgármestert! NEM! Ujjongva tudatják a világgal! Tényleg úgy van az, hogy elődje, a kiérdemesült Tarlós István, tálcán átadhatta a fővárost kormányzati játszótérnek, az új főpolgármester pedig nem tehet semmit? Na nem lenne elég a főcím, egy 2014-es fotón a rég eldózerolt Hol nem volt park átadásán mosolyognak a mindenkori rendszerváltások mindenkori nyertesei. Mit akarnak alátámasztani a képpel? A tájékozatlanságukat? vagy azt, hogy mekkora kaméleonok lettek a NER első számú szekértolói?

Azt akarják mondani az újságírónak látszó kétlábúak, hogy a választási hercehurcának nincs tétje, hiszen csak egyik bábról váltunk a másikra? Ha így lenne, nem nekik kellene elsőként szót emelni ez ellen? Hiszen ez maga a diktatúra! Ennyire nem illik lebecsülni az állampolgárokat! Mi, városlakók, igenis tudtuk, hogy milyen főpolgármesteri magatartás szeretnénk a tarlósi helyett!

Újságíróink utána olvashatnának: hogyan jutott a Városliget erre a sorsra? Kinek mi a felelőssége, a hatásköre, a munkaköri kötelessége?

  1. A Városliget törvényt a parlament 30%-os 2/3-a fogadta el 2013-karácsonyán…alkotmány ellenesen. Megfosztva ezzel a fővárost önrendelkezési jogától, közparkjától, lakóit és szakértőit a véleményezés jogától. Mennyire helyénvaló lett volna 2013-ban ez a felkiáltás: EZT nem tehetitek meg! Akkor, nem volt ilyen szalagcím! De akkor még megkérdeztek pro és kontra néhány embert. Ma nincs kérdés. Aki fizet az diktál!? (Országgyűlési hatáskör)
  2. A kormány által felbérelt, fideszes többségű fővárosi közgyűlés megszerkesztette (vagy készen kapta) és megszavazta a Városliget beépítését lehetővé tévő Városligeti Építési Szabályzatot! Természetesen Tarlós István, mint „független” főpolgármester készségesen vállalta a rá osztott szerepet. Megszavazta és megszavaztatta a VÉSZ-t. Felfüggesztették az ország, a főváros és Zugló hatályos építési, településfejlesztési szabályait! Jelen újságírói kaláka egyik tagja lelkesen ünnepelte a Városliget fejlesztését akkor is. Elkerülte a figyelmét ezen jogalkotás törvénytelensége! Mára gyomorforgató archív képekkel felturbózva adják a világ tudtára, hogy Magyarország fővárosának NINCS semmilyen önálló mozgástere, csak báb a kormány kezében! Régen láttam már nem kormánypárti sajtóban ilyen ízléstelen, szenzáció hajhász, szervilis megnyilvánulást! EMBEREK! október 13-án éppen ezért szavazta le a város népe a régi királyt! Akkor még azt hittük, hogy parancsra vagytok kollaboránsok! (Fővárosi közgyűlés és Főpolgármester!)
  3. A Tarlós István ex-polgármester vezette főváros – kormányzati óhajra- Vagyonkezelési szerződést kötött a Városliget INGATLANFEJLESZTŐ Zrt-vel 99 évre! Nem kellene megvizsgálni, hogy az eltelt 5 év alatt, vajon a jó gazda gondosságával kezelték-e a Városligetet? Tényleg elhiszik a bulvár- újságírók, hogy az átadás-átvétel két aláírást és egymás hátának lapogatását jelenti? Tudják, hogy 2014-15-ös évre vonatkozó ÁSZ vizsgálat számos szabálytalanságot talált? Ha ők újságírók lennének, megkérdezték volna: kijavították a hibákat? Akar-e jól seperni az új seprű?  Esetleg a szerzők úgy gondolják ez a szerződés az égben köttetett, holtodiglan holtomiglan? Amit a kormány és Tarlós összekötött ember azt szét nem választhatja? Összeházasodott volna a főváros a Városliget Zrt-vel, és mi szemet hunyunk jó asszony módjára? (Fővárosi hatáskör)
  4. Budapest Főváros Önkormányzata és a Városliget INGATLANFEJLESZTŐ Zrt Vagyonkezelői szerződése egy nyitott házassági szerződés! Mindkét fél vezetői változnak. (99 év alatt néhány generáció váltja egymást! ) Egy váltás jó alkalom arra, hogy ránézzenek: jó kezekben van a Városliget? Betartják a szerződés pontjait? Ügyelnek a gazdálkodásra, az átláthatóságra, a költségtakarékosságra? Milyen áron, milyen módszerekkel, milyen céllal történik a „fejlesztés”?? Mitől emelkednek organikusan az árak? Firkász barátainkban nem tolultak fel ezek a kérdések! Milyen újságíró az, aki nem kíváncsi arra, amira 1 millió fővároslakó igen? (Fővárosi hatáskörben)
  5. Az ország, a város lakói (és az újságírók) előtt nem eléggé ismert, hogy miért változtatta meg a főváros a VÉSZ-t már 3x? Az nem érdemes szalagcímre, hogy a  VÉSZ-t igazították a tervekhez és nem a VÉSZ betartásával terveztek és építettek?   Így lett a Ligetben egy csomó vendéglátóhely, kiskereskedelmi egység, Feszl pavilon és pláza a múzeumok helyett! Jó az nekünk, hogy ez megtörténhet? (Fővárosi hatáskör)

Valóban Fiúk! Nincs itt semmi látnivaló? Nincs itt semmi oknyomozni való? Csak eljött a ti időtök, hogy letegyétek a hűség esküt pártotoknak és kormányotoknak?
Igazán merészek vagytok! Jól odasóztatok az új polgármesternek! Értjük: szurkoltok ELLENE, nehogy má’ sikerüljön neki normális várost csinálni a mi fővárosunkból! Valódi közgyűlést gründolni a szolgalelkű had helyett?
Lehet a kasszához fáradni? Vagy csak magánszorgalomból vagytok ilyen vagányok?

Mit mondotok majd a dédunokátoknak: hova tűnt a Városliget? Mit mondotok majd, ha fullad az asztmától és nem tud aludni a zajtól?
Bevalljátok, hogy 2019-ben azon dolgoztatok, hogy ők minél nyomorultabb körülmények között éljenek a városban?
Tényleg ezt akarjátok?

A fentieket tudva is úgy gondoljátok, hogy a főváros ellenzéki többsége és a főpolgármester eszköztelen!? Vagy ezt akarjátok sulykolni a fejekbe?
Október 13-án kiderült, hogy a főváros lakossága TUD és akar gondolkodni! Tud és akar választani! Tud és akar összefogni is!!!img_1602.JPG

Én kérek elnézést minden írástudó nevében!

 img_1616.JPG

 img_6480.JPG

 img_8783.JPG

 

süti beállítások módosítása