Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

A Vész további módosítása szükséges Baán szerint

2016. január 04. - Garay Klára

A Városligeti Építési szabályzat kiveszi az ország hatályos jogszabályai alól a Városligetet, hogy beépíthessék. Ez eddig is elég rettenetes. De még nem elég a kis gömböcnek az sem, amit már elvettek. Ezek a javaslatok nyáron láttak napvilágot. Azóta is szabadon ki és be kerülnek az épületek, szemléltetve a dolog abszurditását. És a fővárosi képviselők bármit megszavaznak.

Témák

1.

Közlekedési Múzeum helye – a felkutatott eredeti alaprajzok alapján a Múzeum a VÉSZ-ben magadott építési helyen nem helyeztető el, egyes elemei kívül esnek a területen, például a kupolához tartózó tornyok.

2.

A Közlekedési Múzeum és mélygarázs építési hely összekötése – a Közlekedési Múzeum és a térszín alatti építés céljára kijelölt építési hely között egy keskeny építésre nem szánt sáv került a VÉSZ-be.

3.

Az építési felvonulási területek megnövelése - VÉSZ

A nemzetközi tervpályázaton kiválasztott tervek beépítettségének vizsgálata alapján megállapítható, hogy a kijelölt építési helyek nem elégségesek a kivitelezési felvonuláshoz. Városliget Zrt. kéri megvizsgálni az építési helyek megnövelésének lehetőségét.

4.

Regnum Marianum emlékmű építési hely – Igényként merült fel a Regnum Marianum templom helyén létesítendő emlékhely. Az emlékmű (emlékhely) részére kéri Városliget Zrt. építési hely kijelölését.

5.

Mélygarázs lehajtók és felszíni építmények építési helye és a garázskapacitások felülvizsgálata – a mélygarázsok lehajtóinak és felszíni építményeinek kialakíthatósága és a szükséges kapacitások újra számítása a beérkezett terveknek és mélygarázs vázlatterveknek megfelelően.

7.

Egyéb témák:

a)       Látogatóközpont elhelyezése: csak a projekt megvalósításának idejére, utána nem szükséges.

b)       Fotó-Építészeti Múzeum építési hely kijelölése nincs összhangban a tervpályázat második fordulójával. Városliget Zrt. javasolja geometriailag a tervpályázathoz kiadottra pontosítani az építési helyet.

c)        Földalatti műtárgyak elhelyezésének lehetősége: BFVT álláspontja szerint közműalagutakra, zápor tározókra építési engedély nem szükséges. Ebbe a kategóriába tartoznak, azok a gépészeti elemeket tartalmazó térszín alatti műtárgyak, amelyekben ember huzamosan nem tartózkodik.

 

8.

Új Nemzeti Galéria

Az Új Nemzeti Galéria tervpályázaton győztes pályaműveiből fakadó módosítási igények áttekintése.

9.

Néprajzi Múzeum építési helye

A Néprajzi Múzeum építési helyének pontosítása.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr228235138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása