Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Közműfektetés vagy fasor rekonstrukció?

Dózsa György úti képeskönyv

2017. május 02. - Garay Klára

img_0012.JPGA Dózsa György út VII. kerületi oldalán SEM történik közműfektetés. Csak véletlenül kell éppen most a Közlekedés elektromos ellátását átalakítani. Gyöngysorszerűen lyukakat ástak ( kellő számú fa-gyökér elszaggatásával.) és néhány nyomorult Gingko fácskával... amit a mi hős faültető tarlós-zöld Istvánnak köszönünk. A régi, már használt japán akácok jó részéből már köcsögfát csináltak és ne legyen kétségünk afelől, hogy nagyon meg is betegszenek. És már most úgy kell rájuk tekinteni, mint potenciális gyilkosokra, hiszen bármikor ránk dőlhetnek...és akkor végünk.

img_0015.JPGEzeket a kábeleket is csak azért fektetik a föld alá, mert véletlenül volt pár száz méter kábel a raktáron. Azt fel kell használni. NEM, ez NEM a Liget beépítésének első lépése! Ez előrelátás! Hiszen bármikor baj lehet a régi vezetékekkel, jobb ha újak lesznek a földben.

img_0009.JPGA vezeték fektetés 6 méterre van a fák gyökerétől! Vagy a te centimétered nem ezt mutatja?! Az a te bajod!

Ja! És miért kell azt mondani, hogy ez még nem az építkezés? Hát kérem szépen, csak azért, mert Az Előzetes Vizsgálati Dokumentációt az építkezés megkezdése ELŐTT kell elkészíteni. Így aztán törvénytelen mind az építkezés megkezdése, mind az Előzetesnek hazudott vizsgálati dokumentáció! Na de azt már régen tudjuk, hogy megszűnt a jogállam.

img_0018.JPGMár bent jár a vezetékfektetés a Ligetben.

img_0010.JPGAz a pár száz cserje, amit kiszaggattak a földből...ugyan már...jut is marad is.

Jelentős környezeti hatás nincs!

Vagy?! Józan ész és jogállam nincs?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr3012469739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása