Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Közműfektetés vagy fasor rekonstrukció?

Dózsa György úti képeskönyv

2017. május 02. - Garay Klára

img_0012.JPGA Dózsa György út VII. kerületi oldalán SEM történik közműfektetés. Csak véletlenül kell éppen most a Közlekedés elektromos ellátását átalakítani. Gyöngysorszerűen lyukakat ástak ( kellő számú fa-gyökér elszaggatásával.) és néhány nyomorult Gingko fácskával... amit a mi hős faültető tarlós-zöld Istvánnak köszönünk. A régi, már használt japán akácok jó részéből már köcsögfát csináltak és ne legyen kétségünk afelől, hogy nagyon meg is betegszenek. És már most úgy kell rájuk tekinteni, mint potenciális gyilkosokra, hiszen bármikor ránk dőlhetnek...és akkor végünk.

img_0015.JPGEzeket a kábeleket is csak azért fektetik a föld alá, mert véletlenül volt pár száz méter kábel a raktáron. Azt fel kell használni. NEM, ez NEM a Liget beépítésének első lépése! Ez előrelátás! Hiszen bármikor baj lehet a régi vezetékekkel, jobb ha újak lesznek a földben.

img_0009.JPGA vezeték fektetés 6 méterre van a fák gyökerétől! Vagy a te centimétered nem ezt mutatja?! Az a te bajod!

Ja! És miért kell azt mondani, hogy ez még nem az építkezés? Hát kérem szépen, csak azért, mert Az Előzetes Vizsgálati Dokumentációt az építkezés megkezdése ELŐTT kell elkészíteni. Így aztán törvénytelen mind az építkezés megkezdése, mind az Előzetesnek hazudott vizsgálati dokumentáció! Na de azt már régen tudjuk, hogy megszűnt a jogállam.

img_0018.JPGMár bent jár a vezetékfektetés a Ligetben.

img_0010.JPGAz a pár száz cserje, amit kiszaggattak a földből...ugyan már...jut is marad is.

Jelentős környezeti hatás nincs!

Vagy?! Józan ész és jogállam nincs?

 

Az építkezés még nem kezdődött el!

legföljebb néhány változás van a Liget környékén

Híreket mondok. Levelet hozott a pósta...azaz be kellett mennem érte. az én nagy szerelmem, az Ingatlanfejlesztő írt nekem. Hatalmas pakkra számítottam, hiszen legutóbb, kb 3 hete azt írták, hogy olyan sok adatot kértem, hogy nem tudják a határidőn belül elkészíteni. Örültem, hogy mégis sikerült szegény agyon- adatigényelt dolgozóknak megtalálniuk a 4 kérdésemre a választ.

Ehhez képest jött egy sovány boríték.
Rosszat sejtek!

1. A szomszédos házak állapotfelmérését a munkálatok megkezdése előtt fogják elvégezni. ez azt jelenti, hogy nekem rémlátomásaim vannak április 18 óta? Azóta dúlják az Ajtósi - Dózsa sarkát, hajnaltól késő estig...ma is este 8-kor fotóztam a dolgozókat. Akkor most én látok rosszul vagy a ZRT hazudik?

2. Kértem az előzetes vizsgálati dokumentációt, a TELJES beruházásra vonatkozóan. Ezt nem tudják küldeni, mert a Közigazgatási hatóság az adatgazda. ( Ez az a dokumentum ( 400 oldal), aminek véleményezését egy hétig írtam...és a napokban be is küldjük.)

3.Tudatják velem, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti park szakmai hozzájárulását és állásfoglalását a közig hatóság fogja megkérni. Rég megtették és nem tartják be egyetlen mondatukat sem. ( Lásd Denevér élőhely pusztítás)

4. A Légszennyezettségi felmérés adatai az EVD-ben vannak, így azt ők nem tudják megküldeni. Ha nem lenne figyelő társunk, mi sem tudnánk róla, hogy bekamuztak egy "vizsgálatot"...

Ha nem vagyok elégedett a válasszal, forduljak bírósághoz.

Az adatigénylést március 19-én küldtem el.

Eközben a Ligetben?

Már nem csak a nagy rendezvények alatt parkolhatnak a bennfentesek a Liget belső részé! Ezek szépen bent állnak az Ajtósi és a Városligeti körút között...ahol a tegnapi video is készült. ( a rendőrök őrzik a Közlekedési palánk kerítését és a Ligetvédő tábort stírölik távolról.)img_0023.JPGA Stefánia út a Városligetben régen elveszítette Stefánia jellegét és Olof Palme névre hallgat. a balra belőle nyíló hársaktól övezett Városligeti körút elveszítette Városligeti körút jellegét és Ocskay László útra hallgat. Már nem sokáig, mert Mélygarázs lehajtó lesz az új funkciója...

A hársfasor már a fa-népszámláláskor elveszítette fasor jellegét....az pusztulhat hát.

Hogy az út szabaddá váljon mind a mélygarázs építéshez, mind a majdani lehajtóhoz, máris elkezdték a szelektív kukák előtt az útszegély elbontását. Itt szokott a sok kerékpáros behajtani a Stefániáról a Ligetbe. Majd elmegy tőle a kedvük.

img_0026.JPG

Itt fogják elszállítani azt a sok földet, amit kiásnak a 230 méter hosszú, 21 méter mély munkagödörből. és majd itt hajthatnak le az Ajtósiról az autók a mélygarázsba, amikor is színházba van kedvük menni.

Az Ajtósin a még el nem kezdődött munkálatok őrült zaját hallhattátok már,  Na de még nem mutattam be nektek ezeket a szép kék csöveket, melyeket véletlenül le kell tenniük a mélybe. Nem tudom mi ez és mihez kell, de a Liget beépítésének munkálatai még nem kezdődtek el...ezért nincs állapot felmérés.

img_0022.JPG

na és a régi vezetékeket is fel kell szedni...

Ez a jelentéktelen gépesítettségű felvonulás SEM a z építkezés megkezdését jelzi...csak véletlenül itt rakták le a lakókonténereket.

img_0017.JPG

és a Dózsa György útról kiszaggatott cserjék csak délutáni pihenő idejüket töltik....és semmilyen hatással nincs a környék levegő minőségére.

Nem fér több ebbe a posztba, így megállunk a Dózsa György Ajtósi sarkon.Folyt. köv.

 

süti beállítások módosítása