Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Miért szeretjük a BIODÓMot

miközben nem

2019. június 08. - Garay Klára

inkedimg_1694_li.jpgA Róbert Károly krt-ről, a villamosból ez a csodálatos látvány tárul elénk. Most, amikor még ezen az oldalon csak a szerkezet látszik. A zajvédő fal azonban máris cuki! Stilizált állatok, kedves színes képpel...próbálják elfeledtetni az elfeledhetetlent: mit keres ez itt?

 

img_1616_1.JPG

Innen, az Állatkerti körút felől már látjuk a 2. réteget is a tetőn. Látjuk a csodálatos szellőzőket, amelyek 17. 500.- m2 alapterületről a 39 méter magasságba tolja ki az elhasznált levegőt! Innen kb 100 méterre van a Fővárosi önkormányzat idősek garzonháza. Kb 120 méterre a Bethesda Gyermekkórház. Az uralkodó szélirány szépen be fogja sodorni a nyitott ablakokon a ....büdöset... ( a 600 méterre ellenkező irányban lévő orosz iskola zajtól védendő...ahogyan a szemben 130 méterre lévő Széchenyi étterem is!)
A Kacsoh Pongrác úti első 2 ház lakói ugyanezt 60 méterről kapják az arcukba!

img_1613.JPG

 

img_1612.JPG

Apró színes pontokként láthatók a dolgozók! Munkahelyeket teremtettünk! Folyamatosan látástól vakulásig dolgoznak. Egyesek hét végén is. Reménykedjünk, hogy a túlóráikat tényleg kifizetik! (és nem 3 év múlva)

img_1604.JPG

Valamit át kellett adni, lett Cápa suli és lett mesevár. A mini óriáskerékről csodálatos panoráma nyilik a BIODÓMra. De legalább jó drága.

img_1602.JPG

Ilyen még nem épült Magyarországon! Reméljük jól sikerül. És reméljük kapnak védőitalt ebben a rekkenő hőségben.

img_1601.JPG

A Vágány utca felől vannak a takarmány raktárak, irodák stb. Itt az Állatkerti körúton épül a Látogató központ! Mert nem elég egy jegyárusító pavilon és beléptető rendszer. Kell vendéglő és múzeum shop is...meg ki tudja még mi... Csak sejtjük, a már elkészült Mesevárból: zabálás lesz az tuti..
De az én örömöm igen keserű! Miért itt? Miért ekkora? Mennyivel emelkedik a környezetszennyezés a környéken...mert a lószarszagot már megszoktukl. Na de ekkorát? Mi szükségünk van erre a kamu múlt idézésre, miközben a Természettudományi múzeumot Debrecenbe száműzik!?
Hol fognak itt parkolni a látogatók? a Dolgozók? a turista buszok?
Válaszok nincsenek!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr1014705670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása