Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Viccelődés halott ember házában

2016. március 12. - Garay Klára

Tőle szokatlan módon, egy tréfás, és enyhén kétkedő hangvételű cikk jelent meg a Magyar Narancsban arról a sajtótájékoztatóról, amelyen bemutatták, milyen szörnyű állapotban vannak a volt Hungexpos épületek és micsoda megváltás lesz, ha 7 ezer négyzetméteren....na nem zöld felület lesz, hanem az ugyanekkora alapterületű magyar zeneháza.

Hamvay Péter írása azonban éppen a vicceskedésével verte ki a biztosítékot nálam.

http://magyarnarancs.hu/lokal/ket-het-mulva-indul-a-liget-projekt-jo-sok-kocsma-van-benne-98573

Nagy tisztelettel a Narancs és az újságíró Hamvay Péter személyes munkássága iránt engedje meg, hogy megvilágítsam Önnek a dolog másik oldalát is. ( Reménykedve abban, hogy a Magyar Narancs nem állt a kormányzat szolgálatába, a lakosság félrevezetése tárgyában.

A Fák nem eltakarják a rozsdazónát, hanem az elmúlt 60-70 évnyi "elhanyagoltság " következtében csodálatosan fejlődnek!

http://felsofokon.hu/33116/kornyezetvedelem/a-hungexpo-telephely-amugy-is-le-van-betonozvaazert-nem-kar/

Ha van türelme, elolvasni, szívesen leszek az idegenvezetője :-)

Ha nincs itt felsorolom röviden, hogy mit is fogunk elveszíteni a fölösleges zeneháza építkezése kapcsán.:

- 5 db kb 100 éves tiszafa, Kőrisek, platánok, egy különlegesen értékes vérbükk, rengeteg ostorfa és török mogyoró.

- A kert különleges értékei az amerikai vasfák, amelyekből régen gépalkatrészeket készítettek, olyan tartósak és kopásállók voltak. De díszfának is csodálatosak és alig van néhány belőlük a városban.

-A Tó felőli oldalon, ami "eltakarja" a rozsdazónát, az 15 db kúpos koronájú fehér nyár. A micsurini időkben 4-5 nyárfa keresztezéséből hozták létre, hogy dekoratív és szinte éjjel is világító legyen a talpig fehér törzsével. A Balaton partján láthatunk még rokonaikat. Ma már nem üöltetik, mert nem találtatott elég szépnek a koronája.

Tehát érdemes lenne megnézni azt is, hogy mi pusztul el a fölösleges zeneház kedvéért. Mert ha én tarthatnék ott sajtótájékoztatót, egy fél óra alatt bebizonyítanám Önöknek, hogy ez a terület egy arborétum, aminek a közepébe régen ocsmány épületeket építettek! Most ezt a bűnt azzal akarják megfejelni, hogy a fákat is kivágják, hogy a rozsdától megszabaduljanak! Parkként kellene felújítani és nem beleújítani egy ilyen épületet, amit bárhol ( ismétlem) bárhol letehetnének a világon, csak itt nem.

És higgye el, hogy a Kertem nem a részegeskedésről szólt, hanem arról, hogy biciklizés, gyerek vagy kutya sétáltatás közben lehetett enni egy fagyit, inni egy sört, barátainkkal a hőguta lakásból kimenekülni egy beszélgetésre, árnyas fák alatt, bár nyakig érő homokban, természetes környezetben jól éreztük magunkat. Én ott részeget soha nem láttam.

De bizonyára így viccesebb a cikk.

De azt biztosan Ön is tudja, hogy akasztott ember házában nem viccelődünk kötéllel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr148470968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása