Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Kicsi nékem ez a ház, kirúgom az oldalát!

az építési telek nagyobbításának módszertana

2016. október 16. - Garay Klára

És mi van akkor, ha a ház a túl nagy és a telek túl kicsi?

Hát, akkor a teleknek rúgom ki az oldalát!
Ha eléggé zöldnek mutatom magam, jól bekajáltatom mind a nagypolitika nagykutyáival, mind a mezei lakossággal és/vagy békés civilekkel, hogy hogy "fenntartható, világcsudát építek", meg a szavanna elefántjainak minden vágyuk az, hogy Budapesten "fedett parkban éljenek", máris nem fog érdekelni senkit, hogy
- vajon ezt az elefánt is így gondolja-e...végtére is nem tarthatunk Afrikában nemzeti konzultációt...
- mibe fog ez kerülni?

- milyen marha nagy lesz?
- tönkreteszi-e a világörökség panorámáját?

- a fenntarthatóság elveinek vagy csak a zöld illúzióknak fog-e jobban megfelelni?

Hát ráhagyják, sőt isteníteni fogjak érte, hiszen mert nagyot álmodni, és ez olyan sikkes mostanában.

Így keletkezik a Nagy Zöld Ember, akinek nem 3, hanem akár 33 kívánságát is teljesítjük gondolkodás nélkül, hiszen nem akarjuk akadályozni őt zöldítő küldetésében.
De a mérőszalag nagy úr, és eljön az igazság pillanata, amikor kiderül: adott helyen, az egyre terebélyesedő nagy álmok háza(i) ( úgyis mint BIO-DÓM!!!, mesepark, Pannonpark, Táltos csarnok, mélygarázs, látogatóközpont, irodák és gépészeti épületek, raktárak), nem férnek el a szénné rágalmazott Vidámpark területén:
De a Nagy Zöld Ember, nem azért focizik zöld, félisteni mezben, hogy ne találjon megoldást erre az aprócska problémára.


Gyorsan kilakoltatja a Toxikológiai Intézetet, mert arra neki nagyobb szüksége van, mint a toxinoknak. Kap is rögvest egy másik épületet a Toxikológia, és iziben félreugrik a Zöld Ember elől, meg sem áll a Vágány utcáig.

Ha már minden ilyen simán ment, érdemes bepróbálkozni, hogy nem veszik-e meg nekem a Varannó utcát. Szőröstől, Tojás -feldolgozóstúl. Dehogy nem, hiszen zöld itt már mindenki. Aki színvak az is.
Tojásfeldolgozó, utcatulajdonos egyaránt Pattanj bolha üzemmódra kapcsolnak, és alig várják, hogy hozzájáruljanak a nagy zöld eszme megvalósulásához.

Kéne még egy picinyke a MÁV-tól is....és a máskor oly kényes MÁV, akinek köszönhetően szeméttelep és gyomtenger árasztja el az országot, azonnal készségesen átadja gaztengere egy részét.
Ha már itt tartunk, és a Nagy Zöld Ember megszerezte a maga territóriumát, parkolóstúl, szervizutastúl, akkor akárki beláthatja, hogy jobb, ha a felüljáró alatti lyukat sem a szemét lepi el, hanem használatba veszi a Nagy Zöld Eszme.

És lőn! Nézzük a képeket és örvendezzünk együtt. Szép lassan lesz is akkora az a telek, amin elférnek a Nagy Zöld Házak, melyeket a Nagy Zöld Ember megálmodott, melyek a Nagy Zöld eszmét fogják szolgálni és nem az ő egyéni becsvágyát.
Ha a Varannó utca nagyobb lett volna, az én mesém is tovább tartott volna.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr9711782863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása