Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Hová tűnik a Kós Károly sétány forgalma?

2017. november 25. - Garay Klára

A kutya nem eszi meg a telet, és a Kós Károly sétány lezárása nem gátolja abban a lakosságot, hogy a belváros felé oda-vissza közlekedni akarjanak! Nézzük, hogy milyen terveket kovácsol az ingatlanfejlesztő, hogy szétszórja azt a forgalmat, amit leterelnek a Kós Károlyról. Na ugye, hogy "nincs jelentős környezeti hatása"!!! :-(

"A szinte kizárólagosan az M3 autópálya felől érkező, a Városligetet átszelő reggeli forgalom a lezárás hatására a Hungária körúton keresztül elsődlegesen a Vágány utcára és az Ajtósi Dürer sorra terelődik át, melyek ekkora többlet‐forgalom felvételére jelen formájukban képtelenek. A többletforgalom lebonyolításához szükséges új közúti keresztmetszetek kialakítása, és különösen a szükséges csomóponti fejlesztések sem jelentős a területigényük, sem a környezetükre gyakorolt hatásuk miatt nem lennének elfogadhatóak a környezet szempontjából.

A M1 Millenniumi Földalatti Vasút korszerűsítése és meghosszabbítása megvalósíthatósági tanulmány keretében készült forgalmi modell az alábbiakban szemlélteti a lezárás hatását a közúthálózaton:

 

 

A Kós Károly sétány lezárása és az Állatkerti körút forgalomcsillapítása (az átmenő forgalom megszüntetése) ezért csak több közlekedési beavatkozás és fejlesztés egyidejű megvalósításának tehermentesítő hatása esetén valósítható meg oly módon, hogy Budapest közúti közlekedésének helyzete ne romoljon a térségben. A forgalmi előrebecslés – mely az alábbiakban bemutatásra kerül – eredménye szerint a szükséges fejlesztések összessége:

  • a behajtó forgalom csökkentésére Pesten személyforgalmi behajtási díj kerül bevezetésre,
  • a Szegedi út és a Nagy Lajos Király útja közötti különszintű kapcsolat megépül,
  • a P+R parkoló hálózat kapacitása jelentősen növekszik a térségben,
  • a Városligetet határoló főútvonalak és csomópontjaik átépülnek a módosuló forgalomáramlás lecsökkent igényeinek megfelelően."

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr1313384369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása