Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Séta a Városliget új térképén

2018. május 27. - Garay Klára

Ismét módosítják a Városligeti Építészeti Szabályzatot!

Tudjátok a NER-ben a „Szabályzat” nem azt jelenti, mint amit a magyar nyelv értelmező kézi szótára ír, azaz hogy „Rendet meghatározó utasítás, amely egy gyakorlati tevékenység, cselekvési mód, ügykezelés menetét határozza meg.”

NER magyarul ez azt jelenti, hogy ha valami olyat akar csinálni szeretett kormányunk, ami ma minden hatályos magyar törvény szerint megengedhetetlen, arra hoz önmagának „felmentő” „anti” - szabályzatot…hogy jogszerűnek lássuk, ami jogszerűtlen. De a felelősség már nem az övé…hanem a jogszabályok negligálását lehetővé tévő fővárosi képviselőké.

Itt találod a VÉSZT magát.

Tehát újabb ötleteket, rettentő disznóságokat akar szentesíteni a fővárosi Ön kormányzat! És ne legyenek kétségeink! A kétharmad meg is teszi! Május 30-tól újabb, hihetetlen pusztítást szentesi a főváros, és mondja ki ezzel, hogy a Városliget Zrt-nem jogában áll jogtalanságok egész sorát cselekedni.

Vegyük górcső alá a VÉSZ módosító szöveghez tartozó Szabályozási tervet!

Kérlek, hogy nagyítsd ki a térképet 150- később 400%ra, és akkor látod, hogy mire számíthatsz, látod is, hogy miről beszélek.

Induljunk el a Hősök terétől.

  • Első, amit látunk, hogy a Hősök tere és a városliget alapszíne nem lila! Miért? Mert el akarják sunnyogni, hogy a Hősök tere és a Városliget a Világörökség része. A Hősök tere Világörökség, a Városliget a védőzónája, melyet ugyanolyan védelem illet meg, mint magát a világörökséget. De a magyar törvények is műemlék védelem alá helyezik…de mindezekre fütyülve, építik szét az egészet! Törvénysértő? Igen! Bűnrészes mindenki, aki ebben részt vesz? Igen! Ha mindjárt a francia becsületrend lovagja, akkor is? Akkor is. Amikor tehát nem festik lilára a Városliget, máris félrevezetnek.
  • A Szépművészeti múzeum és a Műcsarnok mellett is látunk egy - egy kékkel lekerített részt. Az e két nemes intézmény FELSZÍNI parkolóit látjuk! Ebből több dolog is kiderül.
    • hogy hazudtak, amikor azt ígérték, hogy megszűnik a felszíni parkolás a területen.
    • A Műcsarnok ugyan már a Magyar Művészeti Akadémia magántulajdona, de még mindig kap a 10 ezer négyzetmétere mellé másik 10 ezret felszíni parkolásra…, de kiemelten fontos számára megtartani egy elég jelentős kert területet! Más épületek körül nem! Csak itt!
    • mégpedig úgy, hogy az a mai Olof Palme sétányra kerül, ami miatt nem lesz átjárható ezen a részen a Városliget! Lezárják! És akartad te magánkézbe adni a Műcsarnokot? Akartál még adni hozzá 10 ezer négyzetméteres felszíni parkolót? Akartál magán intézményt finanszírozni az adódból? Megkérdeztek róla? Ugye hogy nem!.
    • Nézd a Szépművészeti parkolójának a sarkában megbúvó pici piros K betűt? Na látod! Az egyik kiskereskedelmi egység épül ide. (2014-ben még tilos volt.) Mára beleszabályoztak 3 kiskereskedelmi egységet. Ja, kérem, nagy a család!
  • Mi az a szép, kék csíkos sáv a Gundel Károly körúttól az Ajtósi Dürer sorig? „ Építési hely, kizárólag terepszint alatti része” 2014-ben még végig mélygarázst terveztek ide… azóta soxor módosultak a tervek…és ez maradt? Nem csak Dózsa mélygarázs lesz? hanem végig? Vagy csak itt felejtették? Nem tudhatjuk! Gyanús, hogy elfelejtettek térképet cserélni 2014 óta! Mert a Dózsa mélygarázs a kiviteli tervek szerint a Dembinszky út Damjanich utca között lesz! Vagy mégse?

(Kijárattal a Regnum emlékhelyre, melyet elfelejtettek berajzolni ( 700 m2)

  • Van ilyen szép kék gallérja a Közlekedési bocsánat Innováció múzeumának is. Mégis lesz mélygarázs és parkolóház is?
  • Szerencsére a többi épületnek nincs kijelölt építési területe, azt biztosan helikopterrel lerakják a helyükre egy nap alatt, mint a KÉSZ házakat! J A vakond meg beviszi hozzá a közműveket J
  • Tekintetünket emeljük most a Műcsarnok Dózsa György felőli oldalára! Mit látunk? Beleharapott egy óriás a Ligetbe? Bele bizony! A „tátott tőke sárga szája” a Műcsarnok elejétől az Ajtósi Dürer sorig egy 20 méter széles sávot harapott le belőle.
    Tehát: Jelenleg még a Dózsa György úton a palánkok előtt..( régen a parkoló előtt) áll 112 japánakác. Itt a Városliget telekhatára!
    De a jövő héttől, ha a magasságos képviselő testület is úgy akarja, akkor a telekhatár 20 méterrel hátrébb megy, azaz ennyivel kevesebb a Városliget alapterülete! A szép zöld köröcskék pedig nem a mostani japán akácok! Azok mennek a levesbe… majd lesz másik! Vágjátok pupákok! Minél kisebb a terület, azon annyival nagyobb lesz a maradék zöld felületi ARÁNY!!!! Papíron.
    • És a beharapás után jön egy 6 méteres sétány és kerékpárút, és máris kezdődik az építkezés! Tetszenek érteni! Az épületek és az utak, a 80 méter széles Felvonulási tér huszadik métere után kezdődnek….azaz mélyen belecsúszik az építkezés a Városligetbe. (amit a közműfektetésekkel teljesen szétdúlnak, az építési területen kívüli fák halálát is okozzák!)
  • A Városligeti színház hatalmas épülettömbje fogja uralni az Ajtósi Dózsa sarkot. A „szecessziós ékszerdoboz” jön ide kiegészítve egy betonszürke fél panelházzal és szabadtéri színpaddal!!!!! Korábban szabadtéri színpadról szó sem volt, illetve csak a Magyar zene házához tervezték!
    Most 2 db szabadtéri színpad is kerül a Ligetbe!!!! Ez ugyan soha nem volt a Városligeti színház része, de ha már álmodunk, akkor legyen minél nagyobb, minél otrombább és okozzunk minél nagyobb kárt a környék lakosságának!
  • Gyanús, hogy valóban a 2013-as térkép a szabályozási terv alapja, mert akkor volt még Városligeti körút- Asztana út. Városligeti körút…a Zsigmondy szoborig. Azóta átnevezték őket: Ocskay Lászlóra, a Közlekedési múzeum előtt Ferencsik Jánosra (az be lesz építve, tehát mindegy hogy hívták)…és a vége, a Kós Károly sétánynál a Konrád Adenauer nevet kapta.
  • Sport célú terület és játszótér is lesz a sarkon és 2 db WC…és VÉGRE egy újabb vendéglátó hely! 115 m2 és +500m2-es kiülő terasz! Igazán nem sok 400 négyzetméternyi vendéglátó egység 3x500 négyzetméteres terasszal Csaknem 2 ezer négyzetméter a vendéglátásé…+240 m2 a kereskedelem oltárán…
    • A Kis botanikus kertben is Vendéglátó hely (szintén tilos volt 2014-ben),
  • Az OCSKAY út és az Ajtósi között hatalmas kutyafuttatótól leszünk még zöldebbek
  • A Stefánia út- Olof Palme út torkolatánál végre lesz egy újabb kiskereskedelmi egység! A tulaj nagyobb hasznára, és mindannyiunk kárára! Mert akkor itt lesz áruszállítás, szeméthegyek előtte, mögötte…ahogyan azt a Feszl pavilonoknál látjuk! Világszínvonalra számítunk!
  • Balra látjuk, amint a Vakok kertje bekapja a Tolsztoj sétányt, de nem tudjuk, milyen területet jelez a G betű, és a WC tető formájú terület? Ez részben már el is készülhetett, ideje hát beleszabályozni még valamit, amiről soha nem volt szó! Esetleg a Városliget új névadójának a szobra? Nem tudom!
  • Látjuk, hogy a Közlekedési/ innovációs múzeum alá/ mellé épülhetne mélygarázs és parkolóház…Kár, hogy újra kell kezdeni az engedélyezési eljárást, mert bíróság mondta ki, hogy törvénytelen volt az előző eljárás.!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • A Nagy Beépítők változatlan buzgalommal akarják megépíteni a Nemzeti galéria és az innováció háza közötti átjárót. Ez a megalománia, és a teljes önkontroll elvesztése! Ez az átjáró okozza, hogy itt is folyamatosan szivattyúzni kell majd a feltorlódó talajvizet és átemelni a túloldalra!
    • 500 férőhelyes parkolóház? mélygarázs? Környezeti hatástanulmány nélkül?
    • Hogy miért kell építési területnek lennie egészen a Pántlikáig? Nem tudhatjuk, milyen terveket kutyulnak a titkos fazekakban.
  • A Pántlika és a Kutyajátszótér után, a Sörsátor helyén is van egy bejárata a Ligetnek, indokolt tehát, hogy itt is legyen vendéglátó hely. Feltehetően olyan csöndes lesz éjszaka, mint ahogyan most, éjszaka is hallom a részegek ordibálását…az éjszakában! Mert első a bevétel. A megfelelő zsebekbe.
    • Ne feledjük: 115 négyzetméteres és köré rittyentenek egy 500 m2-es burkolt kiülő teraszt…ha fa nem lesz, majd árnyékolunk napvitorlával, mert az olyan izgi és modern… Lesz mellette WC is (IH), hogy ne kelljen a vendéglősnek üzemeltetni, majd közpénzből megoldják. Ügyes. (többször ismétlődik a „tervezési területen” Ügyes!)
  • A Hermina garázs is épül…talán engedély is lesz hozzá! Mert jelenleg erre sem készült környezeti hatástanulmány, holott kötelező lenne. Erről is kimondta már a bíróság, hogy a közigazgatási eljárás nem volt törvényes. Nem tudtál róla? Lehet, hogy nem véletlenül?
  • Megnyugvással látjuk, hogy a BIODÓMból Pannon parkká vedlett épület nem lehet 40 méternél A Hősök terén a Gábriel Arkangyal 39 méter magasan van! Az Állatkert nagy sziklája 36. De szentül állítják neked, hogy nem zavarja a Világörökség panorámáját! Ha az vigasztal, még az Eu-nak és a Világörökség bizottságnak is ezt hazudták. Engem speciel nem vigasztal!
  • A Zeneháza építési területe is ölég nagy lesz…de a közműfektetés, a szabadtéri színpad is szépen bele fog rondítani az esti csöndbe… Mivel nem látjuk, a Városligeti tó kiszélesítésének mértékét és területi hatályát, csak sejtjük a Zeneház látványtervén, hogy a lépcsőkön üldögélő vidám fiatalság a 150 éves platánok hűlt helyén fog üldögélni!

 

  • Nem jelöli a drága térkép a Tó kiszélesítését, így nincs információnk arról, hogy merre mekkora lesz a pusztítás. De talán jobb is. Hiszen a Műjégpálya gépházától vezetik a hűtést az egyes épületekhez, jön a távhő, az elektromos, a víz, a csatorna, a távközlés, a közvilágítás vezetékrendszere…..és volt Városliget nincs Városliget! Ha a régi rendeletek szerint felszedik a mostani közműveket, akkor Városi sivatag lesz helyette. Talán ez is volt a cél? Büntiből, a bűnös városnak?
  • Úgy tűnik, hogy még nem sikerült jól beleszabályozni a tervbe a Hattyú tavat. Én nem találom.
  • De két szép, hatalmas épületet kapunk a Műjégpálya mellé, hogy innen lássák el hűtéssel a többi épületet? Vagy öltöző lesz a sportolóknak!? Ki tudja.

Ha ez így megvalósul, az idők végezetéig szégyellheti magát az ország!

És 20 millió évig fognak égni a pokol tüzén az ehhez hozzájáruló képviselők, kormánybiztosok, és más haszonlesők a Betonkeverő Zrt-től a Valton security-ig, az engedélyeket pecsételő hivatali szolgától a hatóságból lett kormányhivatalnokig. És nevük bevonul a város történetébe, mint a valaha volt legnagyobb mérvű pusztítás elkövetőinek.

De ezt sokan nem érik meg, mert a megszűnt Városliget helyén álló épületek által keltett szmogban pácolódott, a vendéglátó egységek zajában megfárad lakosság, átlagosan 15 évvel hamarabb hal meg, mint azok a budaiak, akik a VÉSZ-eket a nyakunkra hozzák.

„de élnek dolgozók itt, költõk is bûntelen,
és csecsszopók, akikben megnõ az értelem,
világít bennük, õrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval õk felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.” Radnóti

 vilagorokseg_budapest.jpg

 

az_uj_varosligeti_szinhaz_2.jpg

kos_karoly_forgalmanak_atterelese.pnge621474be14b977a871ee92bd29d9e90_1.png 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr2614006336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása