Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

Megzöldül a Felvonulási tér?

vagy végleg elment a józan ész?

2017. október 28. - Garay Klára

Zöldre van a, zöldre van a Felvon'ási tér festve...sétáljunk végig fölötte a mellékelt cuki kis térképpel a kezünkben.

neprajzi_es_mucsarnok_stb_vilagorokseg.JPG

Induljunk a Műcsarnoktól. Az oldalhajósarkától orrba vág bennünket a 26 méter magas fal, amit mi néprajzi kamuzásnak hívunk, mert az épületben nem, csak az alagsorban lesz egy néprajzi kiállító tér. De ezt most feledjük. Csinos kis zöld sakktáblák mutatják, hogy az épület mindkét oldalán szabadtéri fogadótér lesz az érkező csoportok számára. Egy kis kék folt, a "vízarchitektura elem" azaz kis betonteknő, benne vízzel....de lehet, hogy szökőkút lesz. Lehet itt vajon akkora szökőkút, hogy eltakarja ezt a gigantikus építő kockát? Haladjunk! Ne gondolkozzunk, mert az nem vezet sehova.

neprajzi_es_vaskefe_pince.JPGElrepültünk a Damjanich utcáig. Hoppá! Itt nem láthatjuk még a Regnum emlékhelyet! Vajon hol bújik majd meg az a 700 négyzetmétert, amivel rá fogunk emlékezni? Van ott egy kis háromszög...ami gyönyörűen fog zöldellni biztosan 30 év múlva, az építkezés idején azonban a munkagödörből szivattyúzott talajvíz szikkasztója lesz. IGEN! Az a szép hosszú téglalap a Damjanichtól a színházig...az a mélygarázs. Lehajtóval, felhajtóval...ami azt jelenti, hogy ezentúl végre nem 2500 autó fog parkolni a ligetben, hanem800-800... 2-3 órás váltásban, fizetősen.

melygarazs_elhelyezkedese.pngAz ártatlan lelkű VII. kerületiek majd állítólag kedvezményesen parkolhatnak este 6 után....ha lesz helyük...mert a színházakból este 10 körül özönlik ki a kultúrára szomjas tömeg.. Na de ügyesek a környéken lakók biztosan megoldják. Mint ahogyan azt is, hogy a B-vel jelzett épület, a Városligeti színházat télen fűtik, nyáron hűtik, vendéglátástól a szeméthordásig zajos teherszállítókat fog ide vonzani. De lehet, hogy egy kulturális intézményből az orruk alá nyomott szmog sokkal illatosabb és egészségesebb lesz, mint egy büdös pláza! Pedig a város és az itt lakók mennyivel jobban járnának, ha pláza épült volna ide! Akkor ugyanis KÖTELEZŐ lett volna környezeti hatástanulmányt készíteni, mielőtt ide álmodják. Így is kötelező lett volna, de a kultura napjainkban arra való, hogy elhomályosítsa az éleslátásunkat.

az_uj_varosligeti_szinhaz_1.jpg Az Ajtósi és a Dózsa sarki házainak lakói eddig az ablakukból a Ligetet látták az autók fölött....ha ez a rettenet megvalósul, akkor majd a "szecessziós ékszerdoboz" panelházi feeelinggel kiegészített modern torzójának gépészeti berendezéseit látják. A szmogot majd ők szívják el....végülis elöregedett és túlnépesedett a Föld! És nem a muzsika hangjai szűrődnek be hozzájuk, hanem az elszívóké. DE azt tudjuk, hogy "intézményi területen nem kívánatos a lakosság jelenléte"....hát mehetnek ahova akarnak. Az építkezés elkezdődött.

Ugye szerinted sincs jelentős környezeti hatása ennek az építkezésnek?!
Szerintem sem jelentős! Szerintem BRUTÁLIS!

a tervezett lépcsősor is szabálytalan kialakítású...de mertek nagyot álmodni!

A Néprajzi panelház nem az 56-os emlékmű első csücskéig fog érni, hanem a hátsóig!

neprajzi_vaskefe.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr3813111248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása