Megvédjük a Városligetet

Városliget Barátai

Városliget Barátai

"Nem mese ez gyermek"

Mesepark? Mesevár? Hol nem volt vár? Cápanevelde?

2018. február 24. - Garay Klára

Nem könnyű annak a helyzete, aki tudni szeretné, hogy mi is történik a palánkok mögött... A már nem  vidám Vidámpark, de még nem is Állatkert, de még nem is nem is Pannon park területén.
Most azonban bekukucskálhatunk a területre...virtuálisan. Az Állatkert? A Betonkeverő Zrt? beszámol a fővárosi közgyűlésnek, hogy 2 év alatt mennyit haladt ... az építkezés....ebből mi is megtudhatjuk, hogy mi épül az Állatkerti körúton a Körhinta mellett-mögött.

Tessék jól figyelni! Aki nem tudja visszamondani, az nem kap rétest estére.

1. Ami eddig Mesevárnak neveztetett, az hivassék ezentúl Holnemvolt várnak! Próbáltam mesevárat memorizálni, és most tessék! Tanulhatom az új nevet. Holnemvolt vár. Mennyi sok jó palkátot kell erre újra tervezni?! ( Ezt is lehet majd drága pénzért kommunikálni, és aki összetéveszti, azt jól leszólják, mert tájékozatlan) Alapterülete mindössze 2 700.- négyzetméter lesz és 2-10 éves gyerekek számára készül. "Állatkerti szolgáltatásokat" élvezhetnek benne a kicsik: gyermekmúzeum, játszótér, játszóház, témapark, mutatványos és interaktív kiállítási elemek.

2. Ez a vár pedig egy Meseparkban lesz! Nem egyedül, mert milyen park az, ahol csak egy vár van...hanem sokad magával! Lesz itt állat simogató, a gyerekek kedvenc állatainak bemutatója ( tengeri malac város, nyuszi vár, gyermek lovarda, póni istálló, magyar majorság, állatos népi mesterségek bemutatója, elvarázsolt kastélykert, több egyedi játszótér, mint a Tündér Ilona , vagy a Manófalva. De itt lesz a Madárkórház is!

És akkor itt időzzünk el egy picit! Ha itt a Madárkórház új helye, akkor mi a fenéért nem vitték ezt az egészet a felüljáró túloldalára, ahol a mostani madárkórház van?????? Az a terület is az Állatkerté!, miért zsúfolnak be ide mindent? Tudom: CSAK!

A másik kérdés: ez a Mesepark mindössze 1,5 hektár. bagatell. Azért nevezik hektárnak, mert abban reménykedik a kommunikációs szakember, hogy a főváros lakóinak 99%-a nem tudja, hogy

ez 15 ezer négyzetméter! És az mennyi? Mint a Mezőgazdasági múzeum ( Vajdahunyad vára) 2x!img_7071.JPG

A leírásból ítélve, bizony ezek a funkciók fedett helyen lesznek (pl. MADÁRKÓRHÁZ)!. Vajon ki vetett szemet és milyen célból a Madárkórházra?

De haladjunk tovább a Meseparkban! ( Itt derül ki a szövegből, hogy az interaktív gyerek szórakoztató központ ötletét nem vetették el, csak a Királydombról áthozták az Állatkertbe!)

Épül tehát erre a 15 ezer négyzetméterre: jegypénztár és főbejárat!, lovarda, gambion kerítés (messziről jól látszik), CÁPA- Nevelde!!!, a "Mesterségek udvarát lezáró KOmplex favár",

Zajlik a területrendezés, melynek keretében ( a szomszédból) ide ültettek 19 fát! ( Nagyon szívesen meglátogatnám őket, hogy vajon túlélték-e?). Ne tőlem kérdezd meg lécci, hogy egyik építési területről miért ültetünk át egy másik építési területről...ezt a nagyok jobban tudják...és 100 éves fákat is tudnak átültetni, csak pozitívan kell gondolkodni!

Átalakítások is zajlanak: A Mesterségek udvarának már csak a nyílászárói nincsenek a helyükön. , de átalakult a takarmány raktár és a takarmány konyha is ( na ezekre biztosan rá is fért)

Hogy miért kell ennyi mindent építeni egy Állatkert parányi helyére? Hát azért arany bogaraim, mert különben a zöld terület elérné benne a kötelező 45%-ot! Márpedig azt csak Soros György akarhatja, hogy a magyar állatkertben zöld felület is legyen! Nekünk mindenhova épület kell...az épületre is épület! A zöld szín a békáknak való!

Felújítás-mese is volt: A Szép Ilona játszótér játék elemei, a "megváltozott látogatói útvonal biztosításához átalakításra került a műemléki körhinta belső elrendezése, felújították az oldalfalakat és rekonstrukciósan új festést is kapott!
De képzeljétek el Pupákok, hogy nem várt események is hátráltatták a munkálatokat! Az átültetett 19 fa, megsértette az "optikai kábeleket".

Tudjuk mi azt régről, hogy a fák átültetése optikai kábellel szennyezett talajba igen nehéz művelet! Na de ennyi jó szakembernek csak meg kellett volna beszélnie a fákkal, hogy ne oda akarjanak átülni, ahol az optikai kábel az úr! Azért mert ők a Vidámpark védett fái voltak...azt hitték, hogy előjogaik vannak?

A Cirkusszal határos kerítésfal is rakoncátlankodott az "újraépítés "során. Ezzel lényegesen hátráltatta a dolgozókat abban, hogy időre teljesüljön a nép kívánsága.

A Mesterségek udvarában a gáz-mesterséget is gyakorolni kellett, mert gázszivárgást észleltek. ( Talán egy kóbor markoló, belecsípett a hátsó felébe?)

Nem tudjuk, csak azt, hogy 100 méteres gáz vezetéket ki kellett cserélni! Az akadályok elhárítása 46 napot vett igénybe, így a teljesítési véghatáridő 2018. március 1-re módosul!!!!
Tehát a választás előtt nem csak bokréta ünnep lesz, hanem Mesepark átadó is!...

És újra rengeteg dolgok lesz a kommunikációs ismerősöknek, mert ezt is könnyen érthetően és dekorativan kell kommunikálni a lakosság felé, hogy ne vegyék észre: hatalmas területet beépítenek....de az állatoknak nem lesz jobb! Csak lesznek + pénzért fizetős játszóterek!

Ja!? És hogy kerül ide a cápanevelde?....aminek a Pannon parkban lenne a helye? Nem fért el? Az nem egy újabb üvegház lesz? Az nem egy különálló építkezés?

Vagy mégiscsak összetartozó tevékenységek? Az Akváriumban élő cápák medencéje és a cápanevelde...tengervízzel????
És mindez a régi Állatkerti terület természetvédelmi terület tőszomszédságában?!

Vajon hol építik újjá a lebontott és védett Barlang vasutat?

Remélem a fővárosi képviselő testület majd elfogadja a győzelmi jelentést...... Hiszen szemlátomást zöldül a Vidámpark!

Meg a mi fejünk is zöldül!img_7070.JPG

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosligetbaratai.blog.hu/api/trackback/id/tr1213694524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása